ΑΕΚ: Τα προφίλ των Έλφσμποργκ και Μιλσάμι

ΑΕΚ: Τα προφίλ των Έλφσμποργκ και Μιλσάμι

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει μία εκ των Έλφσμποργκ ή την Μιλσάμι, αφού ξεπεράσει το εμπόδιο της Βελέζ.

Τη σουηδική Έλφσμποργκ ή την μολδαβική Μιλσάμι θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, ωστόσο πρώτα θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βελέζ.

Η Έλφσμποργκ φέτος βγήκε δεύτερη στο πρωτάθλημα της Σουηδίας. Ιδρύθηκε το 1904, έχει χρώματα το κίτρινο και το μαύρο και έδρα την «Μπόρας Αρένα» στο Μπόρας (17.800 θεατών). Συνολικά στην ιστορίας της έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα και τρείς  φορές το κύπελο.

Στον πάγκο της βρίσκεται ο Σουηδός Τζίμι Τέλιν και το ρόστερ της αποτελείται κατά κύριο λόγο από Σκανδιναβούς και μόνο έναν παίκτη από την Γκάμπια.

Η Ελφσμποργκ έχει τεθεί αντίπαλος της ΑΕΚ και στο παρελθόν, καθώς οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν τον Οκτώβριο του 2007 στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 1-1 με σκόρερ τους Μόμπαεκ και Χάρη Παππά.

Οι καλύτεροι παίκτες της Έλφσμποργκ είναι οι Γιόχαν Λάρσον (δεξιός μπακ) και Ράσμους Αλμ (δεξιός εξτρέμ).

 

 

Η Μιλσάμι είναι μολδαβική ποδοσφαιρική ομάδα που ιδρύθηκε το 2005 στην πόλη Ορχέι. Η έδρα της ομάδας είναι το CSR Orhei χωρητικότητας 2539 θέσεων.

Έχει κατακτήσει στην ιστορία της ένα πρωτάθλημα Μολδαβίας και δύο κύπελα.

Προπονητής της είναι ο είναι ο 69χρονος Μολδαβός Σεργκέι Ντουμπρόβνιν. Οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας είναι οι Αλεξάντρου Αντόνιουτς (δεξί εξτρέμ), Αλεξάντρου Ντεντόφ (αριστερό εξτρέμ) και Ράντου Γκινσάρι (επιθετικό χαφ).

Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Σαράγεβο από τη Βοσνία με 0-0 εντός και 1-0 εκτός έδρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ