Η… περσινή ΑΕΚ απειλεί το ρεκόρ του Μιλόγεβιτς (vids)

Η… περσινή ΑΕΚ απειλεί το ρεκόρ του Μιλόγεβιτς (vids)

Η ΑΕΚ καλείται να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση απέναντι στη Βελέζ για να μην υποθηκεύσει με το... καλημέρα (και) τη νέα σεζόν ενώ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει το δικό του διπλό κίνητρο. Να αποφύγει το κάζο και να διατηρήσει ακέραιο το δικό του απόλυτο στα προκριματικά.

Από πολύ νωρίς άρχισαν τα βάσανα φέτος για την ΑΕΚ. Πριν καλά καλά μπει ο Αύγουστος η Ένωση καλείται να παίξει με το μαχαίρι στο λαιμό έναν «τελικό» ώστε να μην γράψει μία μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή της ιστορία. Γιατί για κάτι τέτοιο θα πρόκειται εφόσον οι «κιτρινόμαυροι» δεν καταφέρουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Βελέζ και πουν «αντίο» στο νεοσύστατο Europa Conference League από τέλη Ιουλίου.

Το 2-1 του πρώτου ματς δίνει ένα προβάδισμα στην ομάδα του Μόσταρ, δεδομένου μάλιστα πως έχει καταργηθεί πλέον και το εκτός έδρας γκολ, ωστόσο θα συνιστά μέγιστη αποτυχία για την ΑΕΚ αν δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο που επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από 33 ολόκληρα χρόνια. Ακόμα και για την περσινή, κάκιστη ΑΕΚ που είδαμε ουσιαστικά στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών.

Ένας αποκλεισμός για τον Δικέφαλο θα έχει πολυεπίπεδες συνέπειες. Στο οικονομικό κομμάτι, στο κύρος της ομάδας, στο αγωνιστικό αλλά και στη βαθμολογία της UEFA αφού η ΑΕΚ φέτος αφήνει πίσω της μία σχεδόν μηδενική σεζόν (2016-17) από την πενταετία και θέλει να μαζέψει όσο δυνατόν περισσότερους βαθμούς γίνεται. Πέρα όμως από τα προφανή αρνητικά που αφορούν στην ΑΕΚ, υπάρχει και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Το… σκιάχτρο και το απόλυτο του Μιλόγεβιτς

Ο Σέρβος τεχνικός ήρθε αντιμέτωπος κατάματα με το φάντασμα της περσινής ΑΕΚ, από το πρώτο του μόλις επίσημο ματς, και αν είχε έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το πόση δουλειά τον περιμένει για να αλλάξει από τις ρίζες το κακό, πλέον είναι βέβαιο πως δεν θα την έχει. Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε το πόσο άσχημο έως και καταστροφικό για εκείνον θα είναι ένα ξεκίνημα με ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Εκτός αυτού όμως, έχει και ένα πιο προσωπικό κίνητρο για πρόκριση επί της Βελέζ. Ο 51χρονος τεχνικός μετρά 12 στα 12 σε προκρίσεις σε προκριματικά καλοκαιριού, όλες με τον Ερυθρό Αστέρα, και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να σταματήσει εδώ αυτό το σερί. Και μάλιστα από τη Βελέζ. Μέσα σε αυτό το σερί υπάρχουν προκρίσεις επί αξιοπρόσεκτων ομάδων όπως η Σπάρτα Πράγας, η Κράσνονταρ, η Σάλτσμπουργκ και η Κοπεγχάγη.

Ο ίδιος λοιπόν φαίνεται πως έχει τον τρόπο του σε αυτά τα ματς για να παίρνει αυτό που θέλει. Άλλες φορές εύκολα κι άλλες πιο δύσκολα, όπως για παράδειγμα με τους Δανούς όπου χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι. Σε αυτό το παιχνίδι θα έχει κατά πάσα πιθανότητα και όλες τις μεταγραφές ενδεκάδας διαθέσιμες από το πρώτο λεπτό, οπότε έχει κάποιους λόγους παραπάνω για να ελπίζει πως θα καταφέρει το βράδυ της Πέμπτης να πάρει το αποτέλεσμα που επιθυμεί και να στρέψει την προσοχή του στην Έλφσμποργκ.

Υπέρ της η παράδοση

Τον τρόπο της πάντως έχει και η ΑΕΚ σε νοκ άουτ όταν στο πρώτο παιχνίδι έχει ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά. Έτσι λέει η παράδοση τουλάχιστον. Η Ένωση έχει χάσει έξι φορές με ένα γκολ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση τις πέντε από αυτές, με τελευταία το 2009 όταν μετά την ήττα με 2-1 από τη Βασλούι στη Ρουμανία, επικράτησε με 3-0 στο ΟΑΚΑ χάρη στο σόου του Νάτσο Σκόκο.

Θα τα καταφέρει αυτή τη φορά; Η απάντηση το βράδυ της Πέμπτης (29/7, 21:00) στο ΟΑΚΑ, το οποίο μετά από 1,5 χρόνο θα έχει και πάλι κόσμο στις κερκίδες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ