Αρης – Αστάνα 2-1: Κρίμα για τον Παλικ-Αρη (2-1)

Αρης – Αστάνα 2-1: Κρίμα για τον Παλικ-Αρη (2-1)

O Aρης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού, ωστόσο στο τελευταία φάση της παράτασης η κεφαλιά του Μπίτρι (2-1) τον άφησε εκτός συνέχειας του Conference League.

H αποστολή του Άρη εξ αρχής ήταν δύσκολη. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει να ανατρέψει ήττα με 2+ γκολ στην Ευρώπη. Κόντρα στην Αστάνα έφτασε πολύ κοντά στο να το πραγματοποιήσει. Προηγήθηκε με 2-0, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και όλα έδειχναν ότι η διαδικασία των πέναλτι θα έκρινε ποια ομάδα θα έπαιρνε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Ωστόσο, η κεφαλιά του Μπίτρι στο τελευταίο λεπτό της παράτασης έγειρε την πλάστιγκα προς στην Αστάνα και της έδωσε την πρόκριση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυναμικά. Ήθελε από νωρίς να σημειώσει ένα τέρμα, το οποίο θα αναπτέρωνε τις ελπίδες του για πρόκριση. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν κυρίαρχη, είχε φτάσει την κατοχή μέχρι και στο 83%, ο Μαντσίνι ήταν μονίμως απειλή για την άμυνα της Αστάνα, αλλά το 1-0 το πραγματοποίησε ο Μάνος. Μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας της Αστάνα απέκρουσε, αλλά ήρθε ο επιθετικός του Άρη για να δώσει από κοντά προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Από εκεί και πέρα, ο Άρης έριξε τον ρυθμό του. Η Αστάνα δεν φάνηκε ποτέ απειλητική και έτσι μοιραία το σκορ του πρώτου ημιχρόνου παρέμεινε στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ακη Μάντζιου συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Η Αστάνα είχε κυρίως παθητικό ρόλο, αλλά οι Θεσσαλονίκεις δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Καζάκων. Στο 65΄ οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη τους φάση. Ο Νεπογκόντοφ έβγαλε την κεφαλιά του Μπερτόλιο, στην συνέχεια ούτε ο Σάσα κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο παίκτης του Αρη ήταν σε θέση οφσαιντ.

Στο 72΄ η Αστάνα φάνηκε απειλητική, αλλά ο Ντένις απέκρουσε το σουτ του Γιουτζένιο σε τετ α τετ. Στο 86΄ ο Ματέο Γκαρσία άφησε με 10 παίκτες, μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρυσε, ενώ στις καθυστερήσεις οι Κιτρινόμαυροι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Μπερτόλιο, αλλά ο παίκτης του Άρη δέχθηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Κάπως, έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί η κάθε ομάδα έχασε από μια μεγάλη ευκαιρία. Αρχικά στο 100, ο Ντένις πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά Μπίτρι, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, και στην συνέχεια στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Άρη. Ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μάνος δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Ζαρούτσκι, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στην θέση του Νεπογκόντοφ.

Ο τερματοφύλακας της Αστάνα πραγματοποίησε εξαιρετική διπλή επέμβαση στο 113′ και έτσι το ματς οδηγήθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Εκεί που ο Μπίτρι πήρε την κεφαλιά, νίκησε τον Ντένις για το 2-1 και έστειλε του Καζάκους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ