Γιατί δεν εκτέλεσε πέναλτι ο Μάνταλος

Γιατί δεν εκτέλεσε πέναλτι ο Μάνταλος

Ο Πέτρος Μάνταλος δεν ήταν στην πρώτη πεντάδα για τις εκτελέσεις πέναλτι κόντρα στην Βελέζ και to10.gr σας παρουσιάζει όλη την ιστορία πίσω από αυτή την απόφαση.

Η ΑΕΚ για μια ακόμη φορά δεν τα κατάφερε να προχωρήσει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς γνώρισε τον αποκλεισμό από την άγνωστη Βελέζ. Έτσι αποχαιρέτησε για μια ακόμα χρονιά από πολύ νωρίς την Ευρώπη.

Ο Πέτρος Μάνταλος μπορεί να ήταν ο λυτρωτής της Ένωσης, όπου με το γκολ που πέτυχε έστειλε το ματς στην παράταση δίνοντας στην ΑΕΚ την ευκαιρία να κάνει, ότι δεν κατάφερε στα 90 λεπτά που πέρασαν. Βέβαια  καθ’ όλη τη διάρκεια του οι φίλαθλοι που βρίσκονταν στις κερκίδες δεν σταμάτησαν να αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν κατά του αρχηγού της ΑΕΚ για τις επιλογές που έκανε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Η Βελέζ άντεξε στην πίεση και μετά την ισοφάριση της ΑΕΚ, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο και όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα πήγαινε στα πέναλτι.  Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μια ακόμα ευκαιρία στα πέναλτι να πάρουν την πρόκριση κόντρα στην Βελέζ αφού δεν τα κατάφεραν μετά από 120 ολόκληρα λεπτά αγώνα.

Πολλοί αναρωτήθηκαν κατά την διαδικασία εκτέλεσης των πέναλτι γιατί δεν βρισκόταν και ο Πέτρος Μάνταλος στην αρχική λίστα, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους βασικούς εκτελεστές των πέναλτι της Ένωσης.

Όταν ο προπονητής της ΑΕΚ ρώτησε ποιος θα ήθελε να εκτελέσει πέναλτι ο Μάνταλος ήταν ο πρώτος παίκτης που απάντησε θετικά παρά τις ενοχλήσεις που είχε στην γάμπα που προήλθαν από ένα χτύπημα κατά την διάρκεια του αγώνα, ωστόσο θέλησε να αναλάβει την ευθύνη. Εκείνη την στιγμή όμως παρενέβη ο  τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Παναγιώτης Κονέ και τον ρώτησε για τις ενοχλήσεις που είχε στο πόδι και αν είναι σε θέση να εκτελέσει πέναλτι.

Ο αρχηγός της Ένωσης παρά τις ενοχλήσεις επέμενε να εκτελέσει και μάλιστα πρώτος, ωστόσο ο Κονέ δεν ήθελε να ρισκάρει μια κακή εκτέλεση σε τόσο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Μπορεί ο Μάνταλος να μην εκτέλεσε το πρώτο πέναλτι, όμως και η επιλογή του Καρίμ Ανσαριφάρντ για την πρώτη εκτέλεση, όπως φάνηκε δεν είχε καλύτερα αποτελέσματα. Κάτι που συνέβη και με τις επιλογές των Λόπες και Αραούχο και έδειξε το αποτέλεσμα, πως δεν ήταν και οι καλύτερες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ