ΠΑΟΚ-Ριέκα 1-1 – Το έσωσε στο 94΄με αυτογκόλ ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Ριέκα 1-1 – Το έσωσε στο 94΄με αυτογκόλ ο ΠΑΟΚ

Η Ριέκα προηγήθηκε, ο ΠΑΟΚ παρότι είχε την κατοχή, ήταν φλύαρος και ακίνδυνος επιθετικά απειλώντας μόνο με μακρινά σουτ για να έρθει το αυτογκόλ του Γκάλεσιτς στο 94΄και να τον κρατήσει ζωντανό για τη ρεβάνς.

Έμεινε ζωντανός για τη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ! Η Ριέκα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, την ώρα που οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον πρώτο λόγο σε όλη τη διάρκεια τους ματς, αλλά τους έλειπε η ουσία. Η τύχη όμως ήταν με το μέρος τους και στο 93′ έγινε το 1-1, με το αυτογκόλ του Γκάλεσιτς να διατηρεί τις ελπίδες τους για πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού.

Ο Δικέφαλος του βορρά μπορεί να είχε το πάνω χέρι σε όλο το 90λεπτο, όμως ήταν ακίνδυνος, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σε μια φλύαρη κατοχή και σε συνεχόμενα μακρινά σουτ, τα οποία δεν έφερναν κάποιο αποτέλεσμα.

Οι Κροάτες σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες τους βρήκαν δίχτυα με τον Λεπίνιτσα και στη συνέχεια προσπαθούσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους μέχρι το τελικό σφύριγμα. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα στο 90+3′ έγινε το 1-1 με το αυτογκόλ του Γκάλεσιτς, το οποίο έμοιαζε σαν… φιλί της ζωής για τους Θεσσαλονικείς ενόψει της ρεβάνς.

Τώρα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να φύγει με το διπλό από την Κροατία την Πέμπτη (26/8, 21:00) προκειμένου να μπει στους ομίλους του Europa Conference League.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Από τα πρώτα μόλις λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο λόγο στην κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» δυσκολευόντουσαν πολύ να γίνουν επικίνδυνοι, με αποτέλεσμα να επιχειρούν μακρινά σουτ, όπως και στην πρώτη τους καλή στιγμή στο 8′ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Οι Κροάτες είχαν περιοριστεί σε πιο παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, κάτι το οποίο δεν σημαίνει πως δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Μάλιστα στο 17′ «άγγιξαν» το γκολ, όταν ο Τόμετσακ επιχείρησε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βιεϊρίνια και πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η φλύαρη κατοχή της μπάλας συνεχιζόταν από την πλευρά της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου και αυτό το πλήρωσε, καθώς στο 33′ οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα, με τον Λεπίνιτσα να νικάει τον Πασχαλάκη με ένα μακρινό σουτ και να κάνει το 0-1. Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς είχαν δύο καλές στιγμές με τον Σφιντέρσκι στο 39′ και στο 45′, αλλά καμία δεν κατέληξε στα δίχτυα, με αποτέλεσμα η κροατική ομάδα να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά, όμως η δυσκολία όσον αφορά τη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων παρέμεινε ίδια, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να επιχειρούν μόνο μακρινά σουτ. Αυτή η συνταγή δεν ήταν καθόλου επιτυχημένη, καθώς το μόνο που κατάφερναν έτσι ήταν να ανέβει ο αριθμός των τελικών προσπάθειων τους.

Στο 69′ ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» την ισοφάριση, όταν μετά από μια… αναμπουμπούλα στην περιοχή της κροατικής ομάδας η μπάλα είχε τροχιά προς τα δίχτυα, όμως ένας εκ των αμυντικών των φιλοξενούμενων πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να διώξει την μπάλα. Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την πίεση τους και στο 89′ είχαν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι.

Τελικά, η παρτίδα σώθηκε στο 90+3′ και συγκεκριμένα στην τελευταία φάση του αγώνα με αρκετή δόση τύχης, όταν μετά από κόρνερ ο Γκάλεσιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του και διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (31’ Τέιλορ), Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (90’ Εσίτι), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (72’ Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (72’ Μουργκ), Καντουρί (90’ Καγκάβα), Σφιντέρσκι

ΡΙΕΚΑ (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκαλό, Ζοάο Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς, Τόμετσακ (72’ Μπούσνιακ), Βούκσεβιτς (76’ Γκάλεσιτς), Λεπινίτσα, Τσερίν (76’ Λίμπερ) , Πάβισιτς, Αμπέμ, Αμπάς (90’ Όμπρεγκον).

Δείτε τα γκολ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ