Λίνκολν – ΠΑΟΚ 0-2 – Ευτυχώς δεν έγραψε ιστορία (vids)

Λίνκολν – ΠΑΟΚ 0-2 – Ευτυχώς δεν έγραψε ιστορία (vids)

Ο ΠΑΟΚ παραλίγο να κάνει ήρωες του ημιεπαγγελματίες της Λίνκολν στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο χάρη στα γκολ των Άκπομ και Μίτριτσα άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστικό πρόβλημα… Το οποίο δεν μπορεί να κρυφτεί από τη νίκη του με 2-0 επί της Λίνκολν στο Γιβραλτάρ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Conference League.

Γιατί για δεύτερη φορά σε ένα δίμηνο, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου αντιμετώπισε έναν αντίπαλο που αποτελείται από ημιεπαγγελματίες, όπως είχε συμβεί με τη Μποέμιανς και όμως ούτε έπεισε, ούτε κατάφερε να κυριαρχήσει. Αντίθετα, κινδύνευσε και θα μπορούσε πολύ εύκολα να πληγωθεί.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άξιζαν να προηγηθούν, ήταν πιεστικοί, δημιούργησαν ευκαιρίες και αν είχαν πιο ποιοτικούς και ψύχραιμους μεσοεπιθετικούς, θα πετύχαιναν ένα γκολ. Όμως, η αστοχία και ο Πασχαλάκης κράτησαν απαραβίαστη την εστία του ΠΑΟΚ.

Στο ποδόσφαιρο, όποιος δεν σκοράρει, το δέχεται… Και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Τέιλορ έκλεψε στην γραμμή του πλαγίου, πέρασε δύο αμυνόμενους και πάσαρε στον επερχόμενο Άκπομ ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Οι «ασπρόμαυροι» αξιοποίησαν το μομέντουμ και λίγα λεπτά μετά την έναρξη του Β’ μέρους, εκμεταλλεύτηκαν μία στατική φάση και πέτυχαν το 0-2 με τον Μίτριτσα. Ένα αποτέλεσμα που διαφύλαξαν μέχρι το τέλος, όχι χωρίς να απειληθούν όμως…

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ ήθελε τους τρεις βαθμούς στο Γιβραλτάρ και τους πήρε. Αλλά με παρόμοια απόδοση κόντρα σε πιο δυνατές ομάδες, θα δυσκολευτεί να το επαναλάβει και τα καμπανάκια συνεχίζουν να χτυπούν για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ο ΠΑΟΚ άρχισε νωθρά το παιχνίδι και επέτρεψε στη Λίνκολν να μην νιώσει πίεση. Μάλιστα, μετά το εικοσάλεπτο, η ομάδα από το Γιβραλτάρ βρήκε χώρους και παραλίγο να προηγηθεί στο σκορ. Όμως, ο Τορίγια και ο Γκόμες αστόχησαν σε τετ-α-τετ, ενώ ο Ανιόν δεν κατάφερε να σκοράρει με μία εντυπωσιακή εκτέλεση κόρνερ.

Αφού απέφυγε τον κίνδυνο, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στις καθυστερήσεις στο πρώτου ημιχρόνου. Ο Τέιλορ από δεξιά πέρασε δύο αντιπάλους και πάσαρε στη μικρή περιοχή, όπου ο επερχόμενος Άκπομ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ.

Το απρόσμενο γκολ τόνωσε την ψυχολογία των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι βγήκαν από τα αποδυτήρια με σκοπό να «κλειδώσουν» το διπλό. Το πέτυχαν στο 56’, όταν ο Μουργκ εκτέλεσε κόρνερ, ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Μίτριτσα σκόραρε με γυριστό.

Πριν καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Γκόμες είχε τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε πάνω στον Πασχαλάκη. H Λίνκολν δεν το έβαλε κάτω και έψαξε το γκολ της τιμής, αλλά στην κορυφαία στιγμή της, τη σταμάτησε το δοκάρι του Πασχαλάκη στο 92′ στο σουτ του Τσιπολίνα.

Το «δεκάρι»: Ο Πασχαλάκης μπορεί να κάνει εύκολα το λάθος, αλλά αυτός ήταν που κράτησε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, στις συνεχόμενες ευκαιρίες της Λίνκολν.

Που κρίθηκε: Στο γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, αφού ήρθε με ανέλπιστο τρόπο και ενώ η Λίνκολν είχε τα ηνία.

Γιατί κόουτς; Αδικαιολόγητη η απόδοση του ΠΑΟΚ κόντρα σε έναν αντίπαλο που τον απαρτίζουν ημιεπαγγελματίες και δεν έχουν τις συνθήκες δουλειάς των παικτών του Λουτσέσκου.

Στον πάγκο: Ο Κρέσπο μέχρι να τραυματιστεί, είχε εκτεθεί σε αρκετές φάσεις από τον Καραγιέρο και τον Γκόμες, οι οποίοι πήγαιναν διαρκώς στο ένας με έναν με τον Ισπανο.

Λίνκολν (Mάικ Μακ Ελγουεϊ): Σολέρ, Βάισεμαν, Ρ. Τσιπολίνα, Μπερνάντο Λόπες, Τοσκάνο, Τορίγια (67’ Τζ. Τσιπολίνα), Ρόσα, Ανόν (62’ Ρόναν), Αράιζα (81’ Πίκοκ), Καραγιέρο (81’ Σέρτζαντ), Κίκε Γκόμεθ (62’ Οκράν).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Κρέσπο (44’ Μιχαηλίδης), Μιχάι, Σίντκλεϊ, Εσίτι, Κούρτιτς, Μουργκ (83’ Βιεϊρίνια), Μιτρίτσα (73’ Κωνσταντέλιας), Μπίσεσβαρ (73’ Σφιντέρσκι), Ακπόμ (82’ Κούτσιας).

Δείτε τα γκολ:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ