ΠΑΟΚ-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1 – Δεν μπορούν τα παλικάρια… (vids)

ΠΑΟΚ-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1 – Δεν μπορούν τα παλικάρια… (vids)

Ο χλωμός ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα και θα μπορούσε να χάσει το ματς, αν οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο προσεκτικοί στην τελικά προσπάθεια. Ο Άκπομ άνοιξε το σκορ, ο Γκριν ισοφάρισε.

H εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ δεν κράτησε ούτε μία εβδομάδα… Γιατί η Σλόβαν Μπρατισλάβας ήρθε να αναδείξει (ξανά) τα πολύ μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ και τα οποία δεν θα καλύπτονται σε κάθε παιχνίδι.

Το τελικό 1-1 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa Conference League μάλλον κολακευτικό είναι για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Διότι μπορεί να προηγήθηκε στο σκορ με τον Άκπομ, όμως δέχτηκε αμέσως την ισοφάριση από τον Γκριν και στη συνέχεια θα μπορούσε να ηττηθεί.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν… κάτι σαν επικίνδυνες φάσεις, όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο κλασικά τετ-α-τετ, τα οποία σπατάλησαν. Και είναι δεδομένο πως αν διέθεταν μεγαλύτερη ποιότητα στην εκτέλεση, θα είχαν φύγει νικητές από την Τούμπα. Αλλά ο Ντράβιτς στο 45′ πλάσαρε πάνω στον Πασχαλάκη και ο Μραζ στο 84′ έχασε το κοντρόλ και τον πρόλαβε ο Κωνσταντέλιας.

Το κακό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αυτοδιαφημίζεται ως διεκδικητής του τίτλου, είναι πως η Σλόβαν αποτελεί μέτρο σύγκρισης. Ο Ολυμπιακός την απέκλεισε εύκολα στα προκριματικά του Europa League τον Αύγουστο, νικώντας 3-0 στον Πειραιά και παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στην αδιάφορη ρεβάνς.

Αντίθετα, ο Δικέφαλος του Βορρά στην Τούμπα, με τη συμπαράσταση των οπαδών του και με την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, απέτυχε εμφατικά. Το κυριότερο, η Σλόβαν προβάλλει ως φαβορί για τη δεύτερη θέση του ομίλου, αφού τώρα την περιμένουν δύο σερί παιχνίδια με την αδύναμη Λίνκολν, όταν ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την ισχυρή Κοπεγχάγη.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να ταξιδέψει στη Σλοβακία και να ψάξει το διπλό, όταν δεν έδειξε ικανός να το εξασφαλίσει την Τούμπα. Δύσκολες καταστάσεις, που περιπλέκουν την προσπάθεια για να προκριθεί και να μαζέψει βαθμούς για να βελτιώσει τη θέση του στη βαθμολογία της UEFA.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να πάρει προβάδισμα από την αρχή και τα κατάφερε στο 9′. Ο Τέιλορ με σέντρα ακριβείας από δεξιά, βρήκε τον αφύλακτο Άκπομ στη μικρή περιοχή και αυτός σκόραρε με κεφαλιά.

Το γρήγορο γκολ δεν αποδιοργάνωσε τη Σλόβαν. Το αντίθετο, την πείσμωσε και πίεσε για την άμεση ισοφάριση. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 14′, ο Ντα Σίλβα σούταρε από το ημικύκλιο, ο Πασχαλάκης απέκρουσε προσωρινά και στην επαναφορά ο Γκριν ισοφάρισε με πλασέ.

Η αντίδραση αιφνιδίασε τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν άλλη κλασική ευκαιρία, με μόνη απειλή ένα μακρινό σουτ του Σβαμπ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να προηγηθούν στο 45′, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πλασέ του Ντράβιτς στο τετ-α-τετ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε κλασική ευκαιρία. Μερικές μεγάλες μπαλιές προς τον Άκπομ, τις πρόλαβε ο Χόβαν με έγκαιρες εξόδους, ενώ τα μακριά σουτ του Κωνσταντέλια και του Βιεϊρίνια δεν βρήκαν στόχο.

Αντίθετα, ο Μραζ στο 84′ πήρε τη μπάλα από τον Ντα Σίλβα στο πέναλτι, πήγε να πλασάρει πρόσωπο με τον Πασχαλάκη, όμως έχασε το κοντρόλ και ο Κωνσταντέλιας πρόλαβε να αποσοβήσει το 1-2…

Το δεκάρι: Ο Γκριν σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης και ήταν ο πιο επικίνδυνος της Σλόβαν, εκτελεστικά και δημιουργικά.

Που κρίθηκε: Στην έλλειψη ποιότητας των μεσοεπιθετικών της Σλόβαν. Αν είχαν καλύτερη τελική επιλογή, τότε το σκορ θα ήταν διαφορετικό.

Γιατί κόουτς; Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ακόμα μία φορά στη θητεία του στον ΠΑΟΚ, δεν δίνει τη δέουσα σημασία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στον πάγκο: Δεν έπρεπε να μείνει ο Μπίσεσβαρ. Χωρίς αυτόν, ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά επίπεδα κάτω στη δημιουργία.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Σίντκλεϊ (68’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (68’ Κούρτιτς), Εσίτι, Αουγκούστο (58’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (74’ Κωνσταντέλιας), Ακπομ (74’ Σφιντέρσκι)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Πάουσεκ, Μπόζικοβ, Κάσια, Μεντβέντεβ (83’ Αμπένα), Γκριν (82’ Τσάβριτς) Κανκάβα, Ντε Καμπς (33’ Άγκμπο), Ντράζιτς (70’ Ζμρχάλ), Χέντι, Ντα Σίλβα (70’ Μραζ).

Δείτε τα γκολ:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ