Πόση ΞΕΦΤΙΛΑ αντέχεις; Το All Time Ranking της UEFA – Πού είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και… ΠΑΟΚ

Πόση ΞΕΦΤΙΛΑ αντέχεις; Το All Time Ranking της UEFA – Πού είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και… ΠΑΟΚ

Το «συνεργείο» των συκοφαντών του ΠΑΟΚ μίλησε για ξεφτίλα στην Ευρώπη. Το All Time Ranking της UEFA και το Champions League, ρωτάνε και ανησυχούν.

Την απάντηση στο θέμα την έχει δώσει ο Σωκράτης, πριν σχεδόν 2,5 χιλιάδες χρόνια. Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ και κυρίως με το περιβάλλον του. Ένα περιβάλλον συγκεκριμένου επιπέδου, με πολύ συγκεκριμένη «μικροκοσμική» επιχειρηματολογία, με στόχο να χαϊδευτούν τα αυτιά του πόπολου. Και να φανεί ο «μεγάλος ΠΑΟΚ», πόσο μεγαλύτερος είναι από τη σκιά του. Και από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ… Και πόσο πιο επιτυχημένος.

Θα πείτε πώς μπορεί να στηριχθεί μια τέτοια ρητορική, όταν οι αριθμοί… δεν βγαίνουν; Με πολλούς τρόπους, όπως φαίνεται. Ο πρώτος; Με ψέματα και ωμή παραποίηση της αλήθειας. Ακόμη και «μαγείρεμα» ή απόκρυψη των αριθμών. Ο δεύτερος, με ύβρεις και επιθετική ρητορική, της χυδαίας λογικής «πες, πες, κάτι θα μείνει». Η λάσπη, άλλωστε, είναι βασικό συστατικό της επικοινωνιακής πολιτικής του ΠΑΟΚ. Μια πρακτική όχι απλά τοξική, αλλά και επικίνδυνη. Πρακτική που δικαιολογεί ακόμη και εγκληματικές πράξεις ή… ξεπλένει κατάπτυστα πανό, υπέρ δολοφόνων, εγκληματιών.

Κάπως έτσι, λοιπόν, μετά τον πρωτοφανή λίβελο του Λουτσέσκου σε λάιβ μετάδοση, από τη συνέντευξη Τύπου και τις ευθείες απειλές προς τους ανθρώπους και τους οπαδούς της Μαρσέιγ (σ.σ. «καλύτερα να μην έρθετε στη Θεσσαλονίκη»), αλλά και τη γενική κατακραυγή που υπήρξε εναντίον του Ρουμάνου, λόγω της σοκαριστικής προτροπής προς τους οπαδούς της ομάδας του να… ξεφύγουν στο παιχνίδι της Τούμπας, το «συνεργείο» συκοφαντών του Ιβάν, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Για να… προστατέψει τον Λουτσέσκου από τους «κακούς», αλλά και για να μας ενημερώσει για το πόσο… τραγικές είναι η παρουσίες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Είναι άμυαλος όποιος είναι ανήμπορος όταν φοβάται, ενώ όταν του χαμογελάσει λίγο η τύχη, παίρνουν τα μυαλά του αέρα, έγραψε το 450 π.Χ. ο Ευριπίδης για το έργο του «Τημενίδες» και να που και η δική του φράση βρίσκει εφαρμογή στο σήμερα. Με το σύστημα του Δικεφάλου να τα έχει τελείως χαμένα. Συγκρίνοντας μήλα με πορτοκάλια και τον Ολυμπιακό με τον ΠΑΟΚ! Ή αλλιώς τα πεπραγμένα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και τα αντίστοιχα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη!

Επειδή είναι προσβολή της λογικής να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τον πόνο και τη μιζέρια που παράγει ένα σύστημα βαθιά βουτηγμένο στο ψέμα, δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο. Παρά μόνο θα παραθέσουμε έναν πίνακα. Όχι κάτι σημαντικό. Όχι τόσο σοβαρό όσο τα συνταρακτικά στοιχεία των υπαλλήλων του Ιβάν. Αλλά με μια κάποια εγκυρότητα, βρε αδερφέ. Δεν είναι κάτι φοβερό, απλώς το ΕΠΙΣΗΜΟ UEFA CLUB RANKING από το 1955 έως το 2022. Στο οποίο παρουσιάζονται κάποια πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα.

Πού βρίσκεται ο Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη λίστα; Στη θέση Νο 23! Με συνολικά 167 βαθμούς. Ποιος είναι δεύτερος; Ο Παναθηναϊκός, στην 31η θέση με 143 βαθμούς. Όχι, ο ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε τρίτος. Διότι εκεί βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία είναι στην 73η θέση με 58 βαθμούς. Πού είναι ο ΠΑΟΚ; Στην 135η θέση. Με 21 βαθμούς.

Η λίστα αφορά στο Champions League. Την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Στην οποία ο Ολυμπιακός είναι 23ος. Πάνω από ομάδες Κολοσσούς. Και στην οποία ο ΠΑΟΚ ισοβαθμεί με την Ντουντελάνζ (Λιχτενστάιν) και τη Λεχ Πόζναν (Πολωνία). Διότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει ποτέ στους ομίλους του Champions League. Κι ας έχει προσπαθήσει πολλάκις. Η αποτυχία του, ωστόσο, δεν βαφτίστηκε από κανέναν «ξεφτίλα». Απλώς κανονικότητα. Και λόγος για καζούρα στα καφενεία. Οποιος, όμως, κάνει το καφενείο και τη φαιδρότητα που κουβαλάει… κείμενο και τη δημοσιεύει, κακό στον εαυτό του κάνει. Διότι επιβεβαιώνει αυτό που όλοι καταλαβαίνουν για το ποιος είναι…

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ UEFA CLUB RANKING

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ