Άρης και Ίβιτς: Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούνε…; (Vids)

Άρης και Ίβιτς: Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούνε…; (Vids)

Ο Άρης ενδέχεται να βρει στον Ευρωπαϊκό του «δρόμο», τον Βλάνταν Ίβιτς, εφόσον περάσει το εμπόδιο της Γκόμελ, και η Μακάμπι καταφέρει να αποκλείσει την Ζίρα

Ο Άρης έμαθε το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του στην επόμενη φάση του Europa conference league, εφόσον και ο ίδιος καταφέρει να αποκλείσει την Γκόμελ. Η μοίρα λοιπόν τα έφερε έτσι ώστε να συναντηθούν δύο παλιοί γνώριμοι.

Άρης και Βλάνταν Ίβιτς, γνωρίζονται πολύ καλά από τις αμέτρητες φορές που βρέθηκαν αντίπαλοι στα γήπεδα της χώρας μας και όχι μόνο, καθώς πριν την τετραετία του στον ΠΑΟΚ, υπήρξε παίκτης και των κιτρινόμαυρων.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Σαχτάρ προσφεύγει στο CAS κατά της FIFA…

Ο Σέρβος επέστρεψε στον πάγκο της Μακάμπι Τελ αβίβ, και είναι ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα «dejavu». Τα πράγματα είναι απλά. Αν Άρης και Μακάμπι προκριθούν, ο Ίβιτς θα θυμηθεί παλιές ιστορίες.

Ίβιτς και Ελλάδα

Πρώτη φορά ο 45χρονος προπονητής, πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για λογαριασμό της ΑΕΚ. Στην Αθήνα έμεινε τρία χρόνια, ως και το 2007, όταν και ανηφόρισε για την Θεσσαλονίκη για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα του Άρη αυτή τη φορά. Εκεί έμεινε για μια σεζόν μετρώντας 26 συμμετοχές και πέντε γκολ.

Έπειτα, πήρε την απόφαση να μετακομίσει λίγα μόλις χιλιόμετρα και να γίνει κάτοικος Τούμπας. Στον ΠΑΟΚ έπαιξε σε 103 αγώνες σημειώνοντας 20 γκολ.

Κατάφερε με το πάθος του να αγαπηθεί από τον κόσμο του «δικέφαλου του Βορρά», στον οποίο θα επέστρεφε λίγα χρόνια μετά, στις 9 Μαρτίου του 2016 για να αναλάβει την θέση του προπονητή της ομάδας.

Μάλιστα, σε λίγους μόνο μήνες κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ, με την ομάδα του ΠΑΟΚ, που ήδη κατείχε ως προπονητής ο Χουμπ Στέφενς, σημειώνοντας πέντε συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Επίσης ηγήθηκε ένα εντυπωσιακό σερί με 14 νίκες σε 17 ματς.

 

Η ιστορία του Ίβιτς στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ο προπονητής της Μακάμπι, στην τετραετία που φόρεσε τα χρώματα του ΠΑΟΚ, αντιμετώπισε τον Άρη οκτώ φορές για το πρωτάθλημα. Ο απολογισμός ήταν τέσσερις ισοπαλίες (τρεις λευκές και μια με, 1-1). Ακόμα, από το γήπεδο έφυγε νικητής δύο φορές με 4-1 και 1-0, ενώ ηττήθηκε επίσης σε δύο αγώνες με 2-0, και 1-0. Στην προπονητική του καριέρα, δεν έτυχε να αντιμετωπίσει τους «κίτρινους», καθώς την περίοδο εκείνη ο Άρης αγωνιζόταν στην δεύτερη τη τάξει Εθνική κατηγορία.

Από την άλλη, ως παίκτης του Άρη στα δύο παιχνίδια που αντιμετώπισε την μετέπειτα ομάδα του  έφυγε με μία νίκη(3-1) και μία ήττα(3-0).

Ίβιτς στην ΑΕΚ

Τέλος, ο απολογισμός του  Βλάνταν Ίβιτς απέναντι στον ΠΑΟΚ, την περίοδο που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, ήταν δυο ισοπαλίες με 1-1 και 0-0, μια νίκη με 1-0 και μια ήττα με το ίδιο σκορ.

Η… συνέχεια;

Κάπως έτσι έχουν λοιπόν τα πράγματα για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αφήσει το όνομα του στα κιτάπια του πολύπαθου Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια και ετοιμάζεται να επαναφέρει για δύο 90λεπτα παλιές καταστάσεις.

Το όνομα του Σέρβου συνεχίστηκε να εμπλέκεται στα πεπραγμένα των δύο ομάδων, καθώς  πριν από περίπου τρία χρόνια, ο παλαίμαχος μέσος είχε ακουστεί για τον πάγκο του Άρη, κάτι το οποίο ο ίδιος είχε διαψεύσει.

Μένει να φανεί , εφόσον προκύψει η σύγκρουση αυτή αν θα είναι το τελευταίο επεισόδιο μιας χρόνιας ιστορίας ανθρώπων και συλλόγων που συμπορεύτηκαν, ανταγωνίστηκαν, αγαπήθηκαν και μισήθηκαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ