Η 5άρα στην Γκόμελ δεν είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη του Άρη

Η 5άρα στην Γκόμελ δεν είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη του Άρη

Ο Άρης διέλυσε την Γκόμελ με 5-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον β' προκριματικό γύρο του Europa Conference League, όμως αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη των «κιτρινόμαυρων».

Μπορεί ο Άρης να βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, όμως στη συνέχεια έκανε… πάρτι, διασύροντας την Γκόμελ με 5-1 και εξασφαλίζοντας από το πρώτο ματς την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Διαβάστε επίσης: Κακά μαντάτα για όσους έχουν NOVA και Cosmote TV – Τι αλλάζει για Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ…

Ωστόσο, η χθεισνή 5άρα δεν αποτελεί την ευρύτερη ευρωπαϊκή νίκη των «κιτρινόμαυρων». Και αυτό γιατί το μακρινό 1968 οι Θεσσαλονικείς είχαν πανηγυρίσει εκτός έδρας νίκη επί της Χιμπέρνιανς με 6-0 για τον α’ γύρο του Κυπέλλου Εκθέσεων.

Ο Άρης είχε διαλύσει την ομάδα από τη Μάλτα με χατ τρικ του Κώστα Παπαϊωάννου και από ένα γκολ των Δημήτρη Γριμπελάκου, Βαγγέλη Συρόπουλου και Αλέκου Αλεξιάδη.

Για την ιστορία, στον επόμενο γύρο οι Θεσσαλονικείς το βρήκαν μπροστά τους, αφού γνώρισαν τη συντριβή με 9-1 στην Ουγγαρία στο δεύτερο παιχνίδι, ενώ είχαν ηττηθεί και στο πρώτο στην έδρα τους με 2-1.

Έτσι λοιπόν, η 5άρα επί των Λευκορώσων κατατάσσεται δεύτερη στη λίστα με τις ευρύτερες ευρωπαϊκές νίκες στην ιστορία του ελληνικού συλλόγου. Τρίτη στη σχετική λίστα είναι το 4-0 ενάντια στη Σλιέμα Γουόντερερς, για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου UEFA το 1981.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ