Η Σλάβια Πράγας παραπονέθηκε για το χορτάρι της Λεωφόρου – Η επιστημονική απάντηση (pic)

Απάντηση με επιχειρήματα έδωσε στον παίκτη της Σλάβια Πράγας Τόμας Χόλες για το χορτάρι της Λεωφόρου ο Αντώνης Γκριμότσης.

Στην χθεσινή (10/8) συνέντευξη τύπου ο παίκτης της Σλάβια Πράγας Τόμας Χόλες αναφέρθηκε στο χορτάρι της Λεωφόρου το οποίο του φάνηκε περίεργο λέγοντας:

«Το χορτάρι είναι περίεργο, έχω παίξει σε παρόμοια στην Κύπρο. Θα χρειαστεί μπόλικο νερό, αλλιώς θα είναι αργός ο αγωνιστικός χώρος».

Διαβάστε επίσης: «Δυνατά για τον Πάολο Φερνάντες ο Παναθηναϊκός»

Την απάντηση του όμως την πήρε από τον τεχνικό σύμβουλο της Grassform, Αντώνη Γκριμότση, ο οποίος έχει την γενική ευθύνη της καλής εικόνας που παρουσιάζουν όλα τα γήπεδα της Superleague και φυσικά και της Λεωφόρου.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Μερικές πληροφορίες, αποτέλεσμα πολυετών μελετών που αφορούν την ταχύτητα κύλισης της μπάλας:

Η ταχύτητα κύλισης εξαρτάται στον μεγαλύτερο βαθμό από το ύψος κοπής του χλοοτάπητα. Η περίσσεια δε υγρασίας, επιβραδύνει και επ ουδενί δεν επιταχύνει την ταχύτητα της μπάλας Η FIFA κατατάσσει στο elite επίπεδο τους θερμόφιλους χλοοτάπητες με αγωνιστικό ύψος κοπής από 20-25mm. .

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού κουρεύεται συστηματικά τις τελευταίες ημέρες στα 20 mm ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα της μπάλας ενώ η πρόσφυση σε αυτό το ύψος βρίσκεται επίσης σε elite επίπεδο (40 N/m) για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ποδιού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από