Έτσι θα παίξει ο Ολυμπιακός – Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε τον δρόμο – Αποκαλυπτικό βίντεο με λάθη

Έτσι θα παίξει ο Ολυμπιακός – Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε τον δρόμο – Αποκαλυπτικό βίντεο με λάθη

«Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε, όχι να αμυνθούμε και να φοβηθούμε. Εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας». Ο Μεντιλίμπαρ απαιτεί ο Ολυμπιακός να παίξει όπως ξέρει και του αρμόζει και το ξεκαθάρισε σε όλους.

«Εάν θέλετε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, τώρα είναι η ώρα να το δείξουμε. Δεν θα είναι εύκολο. Αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να είμαστε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι από το πρώτο παιχνίδι. Και το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε και όχι να αμυνθούμε και να φοβηθούμε. Εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας».

Με αυτά τα λόγια ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για το τι θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός απόψε στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Ο Βάσκος πιστεύει στην ομάδα του. Πιστεύει ότι μπορεί να έχει απόδοση ανάλογη των 60-65 λεπτών που κυριάρχησε επί της Φενέρμπαχτσε στο πρώτο παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: ΕΟΚΑΝ: «Δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως ενημέρωση για ύπαρξη θετικού δείγματος Έλληνα διεθνή»

Πιστεύει στη νίκη μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου και στην πρόκριση. Κυρίως, όμως, πιστεύει ότι για να καταφέρει να τα πετύχει όλα αυτά, η ομάδα του πρέπει να κάνει κάτι πολύ βασικό: Να εξαλείψει τα λάθη του πρώτου αγώνα, που οδήγησαν την ομάδα του Ισμαήλ Καρτάλ να πετύχει δύο «εύκολα» γκολ μετά το 3-0. Ο Μεντιλίμπαρ, λοιπόν, φρόντισε να δείξει στους ποδοσφαιριστές ΟΛΑ τα λάθη που έκαναν στο παιχνίδι του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ετοίμασε, λοιπόν, ένα αναλυτικό και πλήρως διαφωτιστικό βίντεο, με όσα συνέβησαν στο Φάληρο.

Επεσήμανε το λάθος που έγινε στο πέναλτι στον Οσαγί-Σάμουελ, μίλησε για σημαντικά λάθη στις αποστάσεις, στους χώρους που άφησε ο Ολυμπιακός στους αντιπάλους του, αλλά και στο «ύψος» της άμυνας. Στα επί μέρους, ζήτησε να μην παίζει «χαμηλά» η άμυνα όταν επιτίθεται η Φενέρ, ώστε να μην μπαίνουν οι Τούρκοι στην περιοχή του Τζολάκη. Επίσης, υποστήριξε ότι οι παίκτες του δεν πρέπει να αφήσουν τους αντιπάλους τους να πάνε στο ένας εναντίον ενός, καθώς αρκετοί από αυτούς έχουν μεγάλη ικανότητα να δημιουργήσουν προβλήματα σε τέτοιες καταστάσεις. Και ζήτησε να «κλείσουν» οι χώροι και να υπάρχουν βοήθειες. Μάλιστα, επεσήμανε πως «έχουν καλούς ποδοσφαιριστές στη δημιουργία και σε ατομικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να κόψετε τις πάσες τους και μην αφήσετε χώρους για να τρέξουν».

Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι ο Μεντιλίμπαρ δούλεψε πολύ στις στατικές φάσεις, αμυντικά και επιθετικά. Ζήτησε από τον Κάρμο, ειδικά, να έχει καλύτερο τάιμινγκ στο επιθετικό κομμάτι και να εκμεταλλευτεί επιτέλους τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται σε όλα τα ματς, πετυχαίνοντας το γκολ που τόσο αναζητά. Ενώ στο αμυντικό, ζήτησε να συμμετέχουν όλοι στο να μπλοκάρουν τους αντιπάλους.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την 11άδα, ο Μεντιλίμπαρ προβληματίζεται για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει ο Ποντένσε. Ο Τζολάκης θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, με τους Ροντινέι, Ντόη (αντί του τιμωρημένου Ρέτσου), Κάρμο και Ορτέγκα στην άμυνα. Τους Τσικίνιο, Εσε στη μεσαία γραμμή, με τον Γιόβετιτς μπροστά τους, και πιθανότατα τους Ποντένσε, Φορτούνη. Με τον Μασούρα να διεκδικεί επίσης θέση, αλλά με λιγότερες πιθανότητες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ