Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA, οι 12.000 βαθμοί και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA, οι 12.000 βαθμοί και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Θα κατακτήσει ο Ολυμπιακός το Conference League; Τα λίγα λόγια ζάχαρη και το καθόλου μέλι. Και αν μη τι άλλο στο μεγάλο λιμάνι από το βράδυ της Πέμπτης έπειτα από το έπος του Μπέρμιγχαμ δείχνουν και την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό τους μιας και ακόμη δεν τελείωσε κόντρα στην Άστον Βίλα.

Προφανώς το τελικό 4-2 έδωσε ένα μεγάλο προβάδισμα για τη ρεβάνς του Φαλήρου (9/5). Ποιος μπορεί όμως να παραβλέψει πως η ομάδα του Έμερι θα διεκδικήσει κάθε πιθανότητα που της αντιστοιχεί. Τέλος πάντων: Να περάσει πρώτα ο Ολυμπιακός με το καλό στον τελικό του Conference League, να κλείσει θέση στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της 29ης του Μάη και τα υπόλοιπα θα φανούν στην ώρα τους.

Διαβάστε επίσης: Η απίθανη ιστορία του Άγγλου διαιτητή Κέβιν Λιντς πριν το Παναθηναϊκός – Άντερλεχτ: «Χρυσαφικά και δώρα αξίας 3.500 λιρών» (vid)

Μόνο που μέχρι τότε δεν γίνεται να μην αναφερθεί ο καθένας στα πιθανά προνόμια που οι Ερυθρόλευκοι εξασφαλίζουν. Και για λογαριασμό τους. Και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League τότε και η Ελλάδα κερδίζει ακόμα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ανεξάρτητα με την κατάταξη της χώρας μας στο ranking.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός γίνει κάτοχος του Conference League αυτόματα θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Και αυτό έχει τη σημασία του για τους Πειραιώτες που μέχρι στιγμής δεν έχουν δεδομένο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός θα αποφύγει ακόμα και τη διαδικασία των προκριματικών, αφού θα έχει εξασφαλίσει τη θέση του στο League stage. Επίσης εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το τρόπαιο θα δώσει στη χώρα μας ένα ακόμα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δηλαδή ο πρωταθλητής θα λάβει μέρος στο Champions League, ο Κυπελλούχος στο Europa League, ενώ ακόμα δύο στο Conference League.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός πάρει το ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά κατακτήσει και το πρωτάθλημα τότε έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν θα παίξει απευθείας στο League stage του Europa League ή θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Champions League. Σε περίπτωση που επιλέξει το πρώτο τότε η χώρα μας θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού το εισιτήριο δεν περνάει σε άλλη ομάδα.

Αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες είναι πλέον στο Νο 47 της κατάταξης της UEFA, όντας φυσικά η καλύτερη ελληνική ομάδα (ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο Νο 51). Για να ανέβει ως εκεί χρειάστηκε ως εδώ να συγκεντρώσει 12.000 βαθμούς φέτος στην Ευρώπη στην καλύτερη συγκομιδή εδώ και πολλά χρόνια.

Με την τεράστια νίκη τους στο Μπέρμγχαμ, έδωσαν και 400 ακόμα βαθμούς στην Ελλάδα, στην ειδική βαθμολογία της UEFA, κρατώντας μας ζωντανούς στο κυνήγι της προνομιούχου 15ης θέσης. Αυτή την στιγμή η διαφορά της χώρας μας από τη 15η Δανία είναι 925 βαθμοί, ενώ για να την προσπεράσουμε θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός να νικήσει και στον επαναληπτικό με τους Άγγλους (η πρόκριση δίνει επιπλέον μπόνους 200 βαθμών), ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να κατακτήσει και το τρόπαιο, στον μεγάλο τελικό της OPAP Arena!

Η βαθμολογία της UEFA:

15. Δανία 31.450 0/4
16. Ισραήλ 31.125 0/4
17. Ελλάδα 30.525 1/4

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ