Μεντιλίμπαρ: «Η φιλοδοξία, η θέληση που έχουν οι παίκτες μας και ο κόσμος μας μπορούν να μας βοηθήσουν να γράψουμε ιστορία»

Μεντιλίμπαρ: «Η φιλοδοξία, η θέληση που έχουν οι παίκτες μας και ο κόσμος μας μπορούν να μας βοηθήσουν να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο (9/5, 22:00) την Άστον Βίλα στη μεγάλη ρεβάνς των ημιτελικών του Europa Conference League, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μιλά για το παιχνίδι.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως οι Ερυθρόλευκοι του πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του είναι ικανοί να παίρνουν νίκες και να κατακτούν τρόπαια, ενώ επισήμανε ότι θα χρειαστούν η φιλοδοξία, η θέληση και ο κόσμος για να γραφτεί ιστορία.

Οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

Για το ένα είναι αυτό το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς για τον Ολυμπιακό: «Ελπίζω πως όχι. Ελπίζω να υπάρχει ένα ακόμα σημαντικότερο».

Για το πόσο εύκολο είναι μετά το 4-2 του πρώτου παιχνιδιού να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες του: «Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Με την Μακάμπι χάσαμε 4-1 και ταξιδέψαμε στην έδρα της και καταφέραμε να προκριθούμε βάζοντας 6 γκολ. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Αύριο θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι».

Για το εάν ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την πρόκριση, μετά το 4-2 στο Μπέρμιγχαμ: «Όχι, δεν έχουν αλλάξει οι ρόλοι επειδή κερδίσαμε με 4-2 στην Αγγλία. Μια πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια και όχι σε ένα. Σίγουρα, η Άστον Βίλα θα παίξει με σοβαρότητα και φυσικά με στόχο να προκριθεί. Υπάρχουν πιθανότητες και για τις δύο ομάδες».

Για το πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός: «Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί να παίρνουν νίκες και να κερδίζουν τρόπαια. Οι παίκτες μας έχουν αρχίσει να έχουν αυτοπεποίθηση. Όταν είσαι καλός και πιστεύεις στον εαυτό σου τότε τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ καλά».

Για το γεγονός ότι πέρσι πήγε στη Σεβίλλη στα μέσα της σεζόν και πήρε το τρόπαιο του Europa League και φέτος ήρθε στον Ολυμπιακό και πάλι στα μέσα της σεζόν και τώρα είναι κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League: «Είμαι 30 χρόνια προπονητής, 20 χρόνια επαγγελματίας. Εχω μάθει να διαχειρίζομαι τις καταστάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τη Σεβίλλη, γιατί εάν δεν με είχαν απολύσει στην αρχή της σεζόν δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Ο Ολυμπιακός δεν τα πήγαινε καλά. Είμαι ο τρίτος προπονητής της ομάδας. Εχουμε πολύ καλούς παίκτες, που πιστεύουν στον εαυτό τους και γι’ αυτό είμαστε εδώ».

Για το εάν αυτά τα παίζεις με το μυαλό ή με την καρδιά: «Και τα δύο χρειάζονται. Το ένα από τα δύο δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται μυαλό, αλλά χρειάζεται και ψυχή. Το ένα χωρίς το άλλο δεν δουλεύει».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να γράψει ιστορία: «Η φιλοδοξία, η θέληση που έχουν οι παίκτες μας και ο κόσμος μας μπορούν να μας βοηθήσουν. Αλλά πρέπει να είμαστε και καλύτεροι από τους αντιπάλους μας».

Τι περιμένει από τον Έμερι να κάνει για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα: «Πριν από 20 χρόνια παίξαμε για πρώτη φορά ως αντίπαλοι. Είχαμε ανέβει και οι δύο στην Primera Division από τη δεύτερη κατηγορία. Εχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές και με διαφορετικές ομάδες. Τις περισσότερες φορές τα παιχνίδια μας ήταν ισορροπημένα. Ο Έμερι έχει αλλάξει περισσότερο από μένα. Εστιάζει πολύ στις λεπτομέρειες και προσπαθεί να τις υπολογίζει περισσότερο από εμάς».

Το μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Θα τα δώσουμε όλα. Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε καλοί και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Ερχονται και μας υποστηρίζουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και βοηθούν πολύ την ομάδα. Θα τα δώσουμε όλα και θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε όλοι. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τον κόσμο μας».

Από την πλευρά του ο Βιθέντε Ιμπόρα αναφέρθηκε:

Για το αν θα αντάλλαζε ένα Europa League με ένα Conference League: «Ναι, φυσικά. Δεν έχει σημασία τι έχω κερδίσει έως τώρα. Σημασία έχει ότι θέλω να κερδίσω το Europa Conference League. Είναι πολύ σημαντικό. Θα είναι το πρώτο στην ιστορία του συλλόγου και θα ήθελα να το γιορτάσω μαζί με τον Ολυμπιακό».

Για την Άστον Βίλα και πως θεωρεί ότι θα παραταχθεί: «Δεν ξέρουμε πως θα παίξει ο αντίπαλος και αυτοί πως θα παίξουμε εμείς. Αύριο θα μάθουμε όλοι. Ο καθένας μπορεί να εκπλήξει τον αντίπαλό του. Ο αντίπαλος προπονητής, επειδή τον ξέρω πολύ καλά, θα έχουν μελετήσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια. Θα είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι και θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές του. Θέλουν να προκριθούν στον τελικό. Εχω μάθε πολλά από τον Έμερι. Όμως δεν θα ξεχάσω αυτό που μας είχε πει. Ότι για να βρεθεί στον τελικό και να διεκδικήσεις ένα τρόπαιο πρέπει να το θες πάρα πολύ. Εχουν πολύ καλούς παίκτες, όπως έχουμε και εμείς. Εμείς πρέπει να το θέλουμε περισσότερο και με τη βοήθεια του κόσμου μας να γιορτάσουμε μια μεγάλη στιγμή για τον σύλλογο».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να γράψει ιστορία: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας. Να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Θέλουμε να γιορτάσουμε μαζί τους».

Για το εάν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του σκέφτονται το σκορ του πρώτου παιχνιδιού: «Άλλο είναι να παρασυρθείς και άλλο να σκέφτεσαι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλό μας από το πρώτο λεπτό. Το θέλουμε πολύ και η φιλοδοξία που έχουμε είναι μια δύναμη την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι μπροστά μας για να καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό».

Τι περιμένει από τον Έμερι να κάνει για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα: «Θα αναλύσει όλες τις λεπτομέρειες και θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ότι όλα θα παιχτούν με τον τρόπο που θέλει. Θα προσπαθήσει να προβλέψει όλα όσα συμβούν στον αγώνα. Στην τακτική θα δώσει μεγαλύτερη σημασία. Είναι ένας προπονητής που ελέγχει όλες τις λεπτομέρειες. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχουν πολλές δυνατότητες. Εκείνοι θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο από εμάς, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ