Η παρουσία-μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Καραϊσκάκη και τα «λίγα λόγια» του Μεντιλίμπαρ

Η παρουσία-μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Καραϊσκάκη και τα «λίγα λόγια» του Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε να ετοιμάζει τον Ολυμπιακό για τον τελικό με τη Φιορεντίνα, έδωσε σύνθημα για απόλυτη συγκέντρωση και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε ξανά, έμπρακτα, ότι είναι δίπλα στην ομάδα του.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελική ευθεία για το μεγαλύτερο, το πιο σημαντικό παιχνίδι της ιστορίας του. Τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό σε επίπεδο ανδρών στα 100 χρόνια «ζωής» του συλλόγου. Τον τελικό του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα.

Το παιχνίδι που θα γέμιζε 10 «Μαρακανά», εάν μπορούσε να αποτυπωθεί σε εισιτήρια και… καθίσματα η τρέλα, η αδημονία, η παράνοια που επικρατεί στον ερυθρόλευκο κόσμο για αυτή την «once in a lifetime» στιγμή της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Το πρωί της Πέμπτης οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τον τελικό. Ο Μεντιλίμπαρ τους άφησε ελεύθερους για 2,5 ημέρες. Ολους. Ζήτησε ξεκούραση, οικογενειακές στιγμές, χαλάρωση και γενικώς πράγματα που θα έκαναν τους παίκτες του να φουλάρουν το ντεπόζιτο της όρεξης, της διάθεσης, του κινήτρου.

Με την προπόνηση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ωστόσο, να μην είναι τίποτε παραπάνω από… ζέσταμα για τις επόμενες. Διότι ο Βάσκος τεχνικός δεν θα παρουσίαζε τίποτε σε κοινή θέση. Δεν θα έδειχνε τα «μυστικά» του στους δημοσιογράφους και τους οπαδούς που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο για να παρακολουθήσουν από κοντά το πρόγραμμα.

Πριν την έναρξη του προγράμματος, ωστόσο, φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα στους ποδοσφαιριστές. Με τρόπο λακωνικό. Καθώς πλέον τα πολλά λόγια, δεν έχουν καμία αξία. «Σήμερα είναι η πρώτη προπόνηση πριν από τον τελικό. Ελπίζω να ξεκουραστήκατε και να είστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά για το πιο σημαντικό παιχνίδι στην ιστορία του συλλόγου. Θα τα πούμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες για το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα. Αλλά το μόνο που θέλω από εσάς, είναι συγκέντρωση στον τελικό. Και να δουλέψουμε καλά», αρκέστηκε να πει ο «Μέντι». Στέλνοντας το μήνυμα στους ενδιαφερόμενους.

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Και μπορεί πριν από έναν τελικό να ισχυρίζονται πολλοί ότι δεν χρειάζεται να «κινητοποιήσεις» τους ποδοσφαιριστές σου, καθώς από μόνο του το γεγονός είναι τεράστιο και ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις στον απόλυτο βαθμό. Αλλά η αλήθεια είναι πως λίγη παραπάνω ώθηση, ποτέ δεν έβλαψε. Και ειδικά όταν αυτή προέρχεται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και στη διάρκεια της χρονιάς.

Τι έκανε ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού; Μετά το τέλος της προπόνησης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και της UEFA media day που ακολούθησε, βρέθηκε στο φαληρικό γήπεδο. Για δύο λόγους. Πρώτον, για να βρεθεί κοντά στην ομάδα του και να δείξει για ακόμη μία φορά πως ο ίδιος προσωπικά είναι δίπλα στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές και πριν από τον τελικό. Και δεύτερον, για να εποπτεύσει ο ίδιος τις νέες βελτιώσεις που ξεκινούν άμεσα στο γήπεδο του Ολυμπιακού, το οποίο θα συνεχίσει να αλλάζει και να εξελίσσεται ακόμη περισσότερο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον σύλλογο, σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Μαρινάκης, μάλιστα, είχε μια σύντομη συζήτηση και με τους αρχηγούς των Πειραιωτών, ζητώντας από τους πιο έμπειρους παίκτες να αποτελέσουν οδηγό και στήριγμα σε όλη την ομάδα ενόψει του μεγάλου τελικού. Να τους κινητοποιήσουν και να τους εμψυχώσουν, ώστε ο Ολυμπιακός να είναι ξανά συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία. Να συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να δοξάσουν το κλαμπ και τους εαυτούς τους.

Αλλά και να δώσουν χαρά στον κόσμο, που με τόση αγωνία και χαρά περιμένει τον τελικό. Και επειδή ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είναι πάντα εκεί, δίπλα στην ομάδα, έμπρακτα, θα είναι και αυτή τη φορά δίπλα τους. Με κάθε τρόπο. Διότι ο στόχος είναι πιο μεγάλος όλους. Ο Ολυμπιακός είναι πιο μεγάλος από όλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ