Μπιράγκι ενόψει Ολυμπιακού: «Υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη επιθυμία για εκδίκηση»

Μπιράγκι ενόψει Ολυμπιακού: «Υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη επιθυμία για εκδίκηση»

Θέλει εκδίκηση η Φιορεντίνα σύμφωνα με τον Κριστιάνο Μπιράγκι λόγω του περσινού χαμένου τελικού από την Γουέστ Χαμ.

Η ήττα της Φιορεντίνα την περασμένη σεζόν θα την εμπνεύσει στον τελικό του φετινού Europa Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό (29/5), όπου θα προσπαθήσει να σηκώσει το τρόπαιο και για τον εκλιπόντα γενικό διευθυντή της Τζο Μπαρόνε και τους πιστούς οπαδούς της, σύμφωνα με τον Κριστιάνο Μπιράγκι.

Ο αρχηγός των «βιόλα» χρειάστηκε ιατρική φροντίδα όταν χτυπήθηκε από ένα κύπελλο που πέταξαν οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ κατά τη διάρκεια του περσινού τελικού. Ο Μπιράγκι συνέχισε, αλλά η ομάδα του έχασε 2-1 από τη Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ, με ένα πέναλτι και ένα ακόμα γκολ στο 90ο λεπτό.

Διαβάστε επίσης: Χορεύουν οι φήμες στη Euroleague: «Καλάθης στη Μονακό», «Ντόρσει για Ολυμπιακό», «Τζόουνς η Φενέρ»

Η Φιορεντίνα έχασε επίσης τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας (Coppa Italia) την περασμένη σεζόν, αλλά ο Μπιράγκι δεν αισθάνεται καμία επιπλέον πίεση και πιστεύει ότι τα μαθήματα εκείνα μπορούν να τη βοηθήσουν απέναντι στον Ολυμπιακό την Τετάρτη (29/5):

«Δεν θα έλεγα πίεση, αλλά σίγουρα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη επιθυμία για εκδίκηση, το να φτάσεις στον τελικό είναι σίγουρα όμορφο, αλλά το να χάσεις πονάει πολύ, πολύ άσχημα», είπε ο Μπιράγκι σε συνέντευξή του στο «Reuters». «Σίγουρα έχουμε περισσότερη εμπειρία, ξέρουμε τι κάναμε λάθος και τι δεν πρέπει να κάνουμε ξανά, το να έχουμε παίξει έναν τελικό μας δίδαξε κάτι, τόσο θετικά όσο και αρνητικά».

Η φετινή χρονιά έφερε περισσότερο πόνο, καθώς η Φιορεντίνα έχασε τον γενικό της διευθυντή Τζο Μπαρόνε, ο οποίος πέθανε μετά από καρδιακή ανακοπή τον Μάρτιο, ενώ βρισκόταν με την ομάδα για έναν αγώνα πρωταθλήματος στην Αταλάντα: «Ο Τζο ήταν ένα σημείο αναφοράς για εμάς, μια κεντρική φιγούρα. Μαζί με τον ιδιοκτήτη μας, Ρόκο Κομίσο, έχουν κάνει απίστευτα πράγματα για να μεγαλώσουν το κλαμπ», είπε ο Μπιράγκι.

«Είχαμε μια ιδιαίτερη, έντονη σχέση με τον Τζο. Λέγαμε πράγματα ο ένας στον άλλο ειλικρινά αλλά πάντα για το καλό της Φιορεντίνα. Ήταν σαν πατέρας για όλους μας, πάντα μας υπερασπιζόταν και δεν μας άφηνε ποτέ να θέλουμε τίποτα. Τώρα πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτόν», πρόσθεσε.

Το τελευταίο τρόπαιο της Φιορεντίνα ήταν το 2001 (Κύπελλο Ιταλίας) και έκτοτε γνώρισε τον υποβιβασμό και σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κατάφερε να επιστρέψει στη Serie A και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η ομάδα όχι μόνο θα έχει μεγάλο αριθμό φιλάθλων πίσω της στην Αθήνα, αλλά το γήπεδό της στη Φλωρεντία θα είναι κατάμεστο από οπαδούς που θα παρακολουθούν τον αγώνα σε μεγάλες οθόνες.

«Γνωρίζουμε τι θα σήμαινε για τους οπαδούς μας και την πόλη της Φλωρεντίας», είπε ο Μπιράγκι. «Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που η Φιορεντίνα κέρδισε ένα τρόπαιο και ξέρουμε ότι η πόλη θα τρελαινόταν από χαρά γιατί η Φιορεντίνα είναι θρησκεία εδώ, οπότε θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δώσουμε μεγάλη ικανοποίηση σε όλη τη Φλωρεντία.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ