Μπιράγκι – Γκονζάλες: Οι δύο… πυλώνες δημιουργίας της Φιορεντίνα

Μπιράγκι – Γκονζάλες: Οι δύο… πυλώνες δημιουργίας της Φιορεντίνα

Κριστιάνο Μπιράγκι και Νίκο Γκονζάλες, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της στατιστικής, αναφορικά με την δημιουργία στο παιχνίδι της Φιορεντίνα, στο φετινό Conference League.

Ολυμπιακός και Φιορεντίνα, συγκρούονται στον μεγάλο τελικό του Conference League το βράδυ της Τετάρτης (29/5, 22:00), με τους «βιόλα» να έχουν στην διάθεσή τους δύο από τους παίκτες με την υψηλότερη συνεισφορά στο δημιουργικό κομμάτι της διοργάνωσης, την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο λόγος για τον αρχηγό των Ιταλών, Κριστιάνο Μπιράγκι και τον Νίκο Γκονζάλες. Οι δυό τους αποτελούν τους βασικούς δημιουργούς, της ομάδας του Βιντσέντζο Ιταλιάνο και θα στηριχτεί πάνω τους, ώστε να προκαλέσουν προβλήματα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Η δημιουργία ευκαιριών έρχεται από τις πτέρυγες

Μπιράγκι και Γκονζάλες, έχουν δημιουργήσει συνολικά 40 ευκαιρίες για την Φιορεντίνα. Ο αρχηγός των «βίολα» έχει 21 και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός 19, με 2 ασίστ έκαστος. Οι επιδόσεις αυτές, τους κατατάσουν στην κορυφή της σχετικής λίστας, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα της Opta.

Μάλιστα, η επίδοση του Μπιράγκι είναι αξιομνημόνευτη, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για ακραίο αριστερό μπακ, δείγμα της τεράστιας συνεισφοράς του, στην επιθετική ανάπτυξη των Ιταλών. Ο Ιταλός έχει αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια στο φετινό Conference League (όλα ως βασικός) και μετρά 1 γκολ σε 76,5 ενεργεις ανά ματς. Από την άλλη, δικαιολογημένη είναι η απόδοση του Γκονζάλες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης και στα 10 φετινά ματς που έχει αγωνιστεί (σε όλα βασικός) μετρά 1 γκολ σε 50,5 ενέργειες ανά ματς.

Δημιουργούν και… εν κινήσει

Αν κοιτάξει κάποιος λίγο πιο διεξοδικά τους αριθμούς, θα παρατηρήσει πως ο Μπιράγκι δημιουργεί ευκαιρίες για τη Φιορεντίνα μετά από κουβάλημα της μπάλας για αρκετά μέτρα. Στγκεκριμένα, ο αρχηγός των «βιόλα» είναι πρώτος στη σχετική λίστα της Opta, στο φετινό Conference League. Πιο συγκεκριμένα όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, ο Ιταλός έχει δημιουργήσει 9 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, αφού έχει κουβαλήσει την μπάλα, δείγμα των ατελείωτων δυνάμεών του να… ανεβοκατεβαίνει την αριστερή πτέρυγα, παρά τα 31 του χρόνια.

Μπιράγκι και Γκονζάλες, θα είναι σίγουρα δύο από τα «προβλήματα» που θα πρέπει να λύσει το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το βράδυ της Τετάρτης (29/5, 22:00). Οι δύο τους, ο ένας από τα αριστερά και ο άλλος από τα δεξιά, είναι οι βασικοί πυλώνες της δημιουργίας ευκαιριών της Φιορεντίνα και αποτελούν μόνιμη πηγή κινδύνου.

Δείτε τους εν δράσει: 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ