Μπορεί ο Άρης να «καμουφλάρει» το πρόβλημα αντοχής στο δεύτερο παιχνίδι με την Αράζ;

Μπορεί ο Άρης να «καμουφλάρει» το πρόβλημα αντοχής στο δεύτερο παιχνίδι με την Αράζ;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Άρη ενόψει της ρεβάνς με την Αράζ είναι τα τρεξίματα και αν καταφέρει να το «καμουφλάρει», θα έχει σοβαρές πιθανότητες να ανατρέψει το 2-1 και να πάρει την πρόκριση.

Άρης: Αλλιώς περίμεναν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Άρη, όχι μόνο οι οπαδοί του αλλά οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι. Πολλές και καλές μεταγραφές (οι περισσότερες τουλάχιστον), με αγορές ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας, ωστόσο το πρώτο δείγμα δεν ήταν καλό.

Ήττα από την Αράζ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή μέσα σε ένα τρίλεπτο και με αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ για του Αζέρους και πριν και μετά το γκολ που σημείωσε ο «Θεός του πολέμου».

Η εικόνα ήταν κακή εκτός από τα πρώτα 20′-25′ λεπτά, όταν ακόμη υπήρχαν δυνάμεις με τους κιτρινόμαυρους να ελέγχουν τον ρυθμό, κλείνοντας καλά τους χώρους και παγώνοντας τον με «σετ» παιχνίδι. Μάλιστα με δημιουργούς τον Φαμπιάνο (από πίσω) και τον Πέρεθ μπροστά (χρησιμοποιήθηκε στα δεξιά συγκλίνοντας αρκετές φορές προς τον άξονα) έφταναν σχετικά εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο εκεί τα… κλασικά. Αδυναμία δημιουργίας ευκαιριών και ουσίας στην τελική προσπάθεια.

Μετά το 25λεπτο όμως η Αράζ που σε φυσική κατάσταση ήταν… δύο ταχύτητες πάνω, άρχισε να βρίσκει πολλά κενά και στον άξονα και από τις πτέρυγες. Κάτι ο Αθανασιάδης που έκανε 4-5 μεγάλες επεμβάσεις και κάτι η αναποτελεσματικότητα των γηπεδούχων να σκοράρουν, κράτησε το 0-0 ως το 66′.

Εκεί η είσοδος του Γιαννιώτα πρόσφερε την κάθετη που δεν είχαν προσφέρει ως τότε ούτε ο  Μόντσου, ούτε ο Γένσεν ή κάποιος άλλος και η κλάση του Λορέν Μορόν μετέτρεψε μία από τις ελάχιστες φάσεις του Άρη σε γκολ.

Παρότι η ψυχολογία ήταν με το μέρος της ομάδας του Ουζουνίδη (αφού το τέρμα ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα) η διαχείριση παικτών και προπονητή ήταν ακριβώς αυτή που δεν έπρεπε. Τεράστια αδυναμία στο να «παγώσει» ο ρυθμός, να κρατηθεί λίγο η μπάλα έως ότου η αυτοπεποίθηση των Αζέρων επηρεασθεί και η Αράζ συμβιβασθεί με την ήττα που για να είμαστε δίκαιοι δεν άξιζε.

Η έλλειψη σε ανάσες αρκετών παικτών έκανε… μπαμ (όπως ο ποιοτικός Ράτσιτς που όμως ήταν εμφανώς ανέτοιμος), ενώ οι αλλαγές του Ουζουνίδη είτε άργησαν είτε ο έμπειρος τεχνικός γνώριζε οτι αυτοί που θα μπουν είναι ακόμη πιο πίσω  σε φυσική κατάσταση. Αυτός ήταν και σοβαρότερος λόγος που εν συνεχεία οδήγησε σε σοβαρά αμυντικά λάθη.

Τέλος πάντων ότι έγινε έγινε και δεν γυρίζει πίσω. Το 2-1 αφήνει πολλά περιθώρια για ανατροπή στο δεύτερο ματς στο Βικελίδης… Το ερώτημα είναι αν μπορεί στο μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως τον επαναληπτικό να «καμουφλάρει» την… απουσία αντοχής και όσο μπορεί την έλλειψη «χημείας». Μια εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετή το καλοκαίρι ώστε να δούμε, όχι θεαματικά αποτελέσματα, αλλά βελτίωση και η εικόνα να είναι διαφορετική.

Ουζουνίδης και παίκτες θα πρέπει με κάθε τρόπο να ψάξουν δύο γκολ, περιορίζοντας ωστόσο πάση θυσία τη δράση κάποιων παικτών του αντιπάλου. Οπως ο Σάντος, ο Αντράντε, ο Σιμακάλα…

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ