
Η UEFA τιμώρησε τον Δικέφαλο για το πρώτο παιχνίδι με τη Χάποελ Μπερ Σεβά – Κλειστό το βόρειο πέταλο της Opap Arena στο επόμενο ευρωπαϊκό ματς της Ένωσης.
Στην ενεργοποίηση της ποινής που είχε επιβληθεί στην ΑΕΚ για το εντός έδρας παιχνίδι με την Μαρσέιγ, τον Νοέμβριο του 2023 για τους ομίλους του Europa League, ενεργοποίησε η UEFA, λόγω της συμπεριφοράς που είχαν οι οπαδοί της στο πρόσφατο παιχνίδι με την Χάποελ Μπερ Σεβά, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΚ θα είναι κλειστές οι θύρες του βόρειου πετάλου του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Πρόκειται για θύρες 18 έως 25, ενώ το κατηγορητήριο είναι για πυροτεχνήματα, χρήση λέιζερ, ρίψη αντικειμένων, κλειστούς διαδρόμους, ανεπαρκή έλεγχο των φιλάθλων και μετάδοση μηνύματος που δεν συνάδει σε αθλητική διοργάνωση, για τις σημαίες και τα συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.
Διαβάστε επίσης: Η Σάντερλαντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσάκα
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η UEFA εκτός από την ενεργοποίηση της σχετικής ποινής, που είχε επιβάλει στην Ένωση για το παιχνίδι με την Μαρσέιγ, προχώρησε και σε ένα ποινή κλεισίματος του βόρειου πετάλου της OPAP Arena για μια αγωνιστική, με διετή αναστολή. Παράλληλα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τιμώρησε την ΑΕΚ με συνολικό πρόστιμο 106.000 ευρώ.
Οι χρηματικές τιμωρίες της ΑΕΚ
Τα 25.000 ευρώ είναι πυροτεχνήματα, τα 50.000 για χρήση λέιζερ, τα 10.000 για μετάδοση μηνύματος που δεν συνάδει σε αθλητική διοργάνωση, τα 16.000 ευρώ για κλειστούς διαδρόμους και τα 5.000 ευρώ για ανεπαρκή έλεγχο των φιλάθλων.