
Τα δεδομένα για τη League Phase του Conference League σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή της Opta.
Στις 22:00 η ΑΕΚ φιλοξενείται στη Σλοβενία από την Τσέλιε και κάνει πρεμιέρα στη League Phase του Conference League έχοντας υψηλές βλέψεις στη διοργάνωση. Κάτι το οποίο έχει παραδεχτεί τόσο ο Μάρκο Νίκολιτς όσο και ποδοσφαιριστές της Ένωσης σε δηλώσεις τους.
Μεγάλος στόχος είναι η οκτάδα της βαθμολογίας ώστε οι «κιτρινόμαυροι» να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους «16» του Conference League αποφεύγοντας τον ενδιάμεσο γύρο. Σε περίπτωση νίκης οι πιθανότητες να συμβεί αυτό θα αυξηθούν σημαντικά και γι’ αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κομβικό.
Σύμφωνα πάντως με την Opta, η ΑΕΚ δεν θα καταφέρει να μπει στην οκτάδα. Για την ακρίβεια η εκτίμηση του υπερυπολογιστή είναι πως η Ένωση θα βρεθεί στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, συγκεντρώνοντας 9,89 βαθμούς.
Όσο για το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου; Αυτό βάσει των δεδομένων της Opta είναι η Κρίσταλ Πάλας με συντριπτικό ποσοστό 53,67% ενώ δεύτερο φαβορί μετά τους Λονδρέζους είναι η Φιορεντίνα με 9,85%.
𝐔𝐄𝐅𝐀 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐜𝐞 𝐋𝐞𝐚𝐠𝐮𝐞: Opta Predictions 📈
The 2025-26 UEFA Conference League starts tonight, and Crystal Palace begin as huge favourites with the Opta supercomputer.
Who are their nearest rivals for the title, though?
— Opta Analyst (@OptaAnalyst) October 2, 2025