Ολυμπιακός : Η ζωή χωρίς τον Σα…

Ολυμπιακός : Η ζωή χωρίς τον Σα…

Η, σχεδόν βέβαιη, απουσία του Σα από τον αγώνα της Πέμπτης με τη Γουλβς είναι πλήγμα, με τον Ολυμπιακό να στρέφεται αλλού πλέον για τη θέση του γκολκίπερ. To10.gr σας παρουσιάζει τις επιδόσεις των Τζολάκη, Καραργύρη φέτος και τον αήττητο Αλέν, που αναμένεται να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο.

Η προπόνηση του Σαββάτου (1/8) δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό. Καθώς ο τραυματισμός του Ζοσέ Σα στον αριστερό αγκώνα και η ενδεχόμενη απουσία του από τον αγώνα της χρονιάς κόντρα στη Γουλβς, θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα στη θέση «1».

Για την ακρίβεια, κατά 99% ο Σα δεν θα αγωνιστεί σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι. Καθώς η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Πορτογάλος γκολκίπερ, έδειξε ότι υπάρχει σοβαρός τραυματισμός. Που θα τον αφήσει, σχεδόν βέβαια, εκτός από τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης (6/8, 22:00) στο Μολινό.

Η απουσία του Σα προκαλεί τεράστιο «πονοκέφαλο» στον Μαρτίνς. Καθώς ο 27χρονος τερματοφύλακας έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε 49 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις φέτος δεν δέχθηκε γκολ στις 29 από αυτές. Με αυτό το στατιστικό στοιχείο να αναδεικνύει τον Σα κορυφαίο στον κόσμο σε clean sheets!

Αναμφίβολα τεράστια απουσία. Ωστόσο, η ζωή δεν τελειώνει στον Σα. Ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει μόνο τον Πορτογάλο κάτω από την εστία του. Έχει τον Μπόμπι Αλέν. Τον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Αλλά και τον Ηλία Καραργύρη.

Ο Γάλλος γκολκίπερ φυσικά, αν τελικά δεν τα καταφέρει ο Σα, θα είναι εκείνος ο οποίος θα πάρει φανέλα βασικού στον επερχόμενο αγώνα με τη Γουλβς. Με τις επιδόσεις του μέχρι τώρα στη σεζόν να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Στους 7 αγώνες που έχει παίξει ο Αλέν, ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος. Με 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Βέβαια, δεν πρόκειται για ευρωπαϊκά ματς, ούτε για παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που μπορούν να συγκριθούν έστω στο κατ’ ελάχιστο με τη Γουλβς.

Πέντε 90λεπτα μετράει φέτος ο Αλέν. Κόντρα στον ΟΦΗ για τα playoffs του πρωταθλήματος (νίκη με 2-1) και στα τέσσερα ματς με Καλαμάτα και Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας. Στη φάση των «16» κόντρα στους Πελοποννήσιους ο Ολυμπιακός πήρε δύο νίκες (0-2, 4-1) και με τη Λαμία στα προημιτελικά το ρεκόρ ήταν 1 νίκη και 1 ισοπαλία (3-2, 0-0). Ο Αλέν έχει 2 ακόμα συμμετοχές στα playoffs της Super League. Και στα δύο ματς αγωνίστηκε αρκετά. Όχι για 90 λεπτά όμως. 78 λεπτά στην εκτός έδρας νίκη με 4-2 κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και 87 λεπτά κόντρα στον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» (1-3).

Εξυπακούεται ότι και στα 7 παιχνίδια ο Αλέν ήταν βασικός. 6 νίκες και 1 ισοπαλία είναι θετικότατο πρόσημο, αλλά πρώτη φορά ο Γάλλος θα μπει στην ενδεκάδα σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Σε ένα ευρωπαϊκό ματς. Στον αγώνα της χρονιάς! Με τον ίδιο να έχει μοναδική ευκαιρία για να εκτοξεύσει την καριέρα του!

Από εκεί και έπειτα, Τζολάκης και Καραργύρης είναι πολύ πιο πίσω. Όσον αφορά τον πρώτο, έχει αγωνιστεί σε 2 αγώνες με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού φέτος. Και τα 2 ήταν στη Θεσσαλονίκη. Με τον ΠΑΟΚ για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (ήττα 3-2) έβγαλε 90λεπτο ο μικρός! Με τον Άρη για τα playoffs έπαιξε στα 12 τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, αντικαθιστώντας τον Αλέν στο 78′. Μία νίκη και μία ήττα μετράει ο Τζολάκης φέτος, στους 2 αγώνες που συμμετείχε με την πρώτη ομάδα.

Τέλος, ο Ηλίας Καραργύρης μετράει μόλις 3 λεπτά συμμετοχής με την ομάδα του Μαρτίνς. Κόντρα στον ΟΦΗ στην Κρήτη, για τα playoffs της Super League (νίκη με 3-1). Είχε περάσει στη θέση του Αλέν, στο 87ο λεπτό. Αξιοσημείωτο πάντως, είναι το γεγονός ότι ο 18χρονος Καραργύρης κάθισε στον πάγκο στον αγώνα του «Έμιρεϊτς» με την Άρσεναλ. Ναι, στο έπος του Λονδίνου, όπου ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής με το γκολ του Ελ Αραμπί στο 120′ και κατέκτησε την πρόκριση για τη φάση των «16» του Europa League. Εκεί όπου βρίσκεται τώρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ