Σαχτάρ Ντόνετσκ : Το αουτσάιντερ που τρομάζει κάθε φαβορί

Σαχτάρ Ντόνετσκ : Το αουτσάιντερ που τρομάζει κάθε φαβορί

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ διέλυσε τη Βασιλεία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League, παίζοντας μάλιστα, κατά το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, εκπληκτικό ποδόσφαιρο.

Αρχικά, αξίζει να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν. Η Σαχτάρ θεωρούνταν ενίοτε αμυντική ομάδα. Ή τουλάχιστον όχι επιθετική. Το αγωνιστικό DNA του συλλόγου, άλλαξε ριζικά το 2005, όταν ο Ζάντσον φόρεσε τη φανέλα της Ουκρανικής ομάδας.

Ο Βραζιλιάνος «μάγος» αποτέλεσε το ερέθισμα της Σαχτάρ (που είχε υπό την καθοδήγησή της τον Μιρτσέα Λουτσέσκου) για αλλαγή του στυλ παιχνιδιού της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τους τίτλους και τις διακρίσεις που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια. Με μεγαλύτερη, την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 2009 κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης.

Πλέον, η Σαχτάρ Ντόνετσκ βρίσκεται σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και με το ποδόσφαιρο που παράγει στο χορτάρι, μοιάζει πολύ πιθανό το σενάριο κατάκτησης του τροπαίου.

Με τη «μουδιασμένη» Βασιλεία στον χθεσινό (11/8) αγώνα… έβγαλε μάτια και την υποχρέωσε σε ήττα με 4-1. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η Σαχτάρ είναι επιβλητικός. Αποτελεί ένα συμπαγές σύνολο, με επιθετική τετράδα που… βγάζει μάτια. Ο Ζούνιορ Μοράες, ο Μάρλος, ο Άλαν Πάτρικ και ο Τάισον «πετάνε φωτιές» και… σκοτώνουν οποιονδήποτε αντίπαλο στην κόντρα επίθεση. Η Βασιλεία παρουσιάστηκε προβληματική, με θέματα στην ανασταλτική της λειτουργία, ωστόσο όλα αυτά δεν αναιρούν το γεγονός ότι οι Ουκρανοί δεν είναι ομάδα… να την πιεις στο ποτήρι.

Ο ημιτελικός κόντρα στην Ίντερ δεν θα είναι τόσο απλός. Η Σαχτάρ όμως, με βάση την αξιόπιστη εικόνα της, δείχνει ότι θα διεκδικήσει με αξιώσεις το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ