ΑΕΚ : Ο Τσιντώτας των προκρίσεων!

ΑΕΚ : Ο Τσιντώτας των προκρίσεων!

Η ΑΕΚ θα παίξει τα... ρέστα της κόντρα στην Βόλφσμπουργκ για μια θέση στους ομίλους του Europa League και αυτό το οφείλει κατά κύριο λόγο στον Παναγιώτη Τσιντώτα.

Πρώτος στόχος τσεκ για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα νίκησε την Σεντ Γκαλεν στον Κίμπουν Παρκ και έκλεισε… ραντεβού με την Βόλφσμπουργκ στα playoffs του Europa League.

Η Ένωση δυσκολεύτηκε να βρει το γκολ της πρόκρισης, με τον Νέλσον Ολιβειρα να λύνει τον γόρδιο δεσμό και να στέλνει την ΑΕΚ στους… λύκους. Το ματς για τους «κιτρινόμαυρους» έκρυβε πολλές παγίδες. Εκτός έδρας, νοκ άουτ, άγνωστη ομάδα και βροχερό τερέν συνέθεταν ένα εκρηκτικό και επικίνδυνο μείγμα για το σύνολο του Καρέρα.

Ευτυχώς για την ΑΕΚ είχε… Τσιντώτα, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να φωνάζει παρών για ακόμη μια φορά και να ξυπνάει μνήμες Βιέννης. Ο 27χρονος γκολκίπερ κράτησε όρθια την Ένωση όποτε χρειάστηκε, με τους «κιτρινόμαυρους» να εξασφαλίζουν την πολυπόθητη πρόκριση. Άλλωστε, ο Τσιντώτας είναι… μαθημένος στις προκρίσεις.

Δύο επεμβάσεις-όλος ο αγώνας

Στο τερέν του Κίμπουν Παρκ, η ΑΕΚ γνώριζε καλά πως δεν είχε πολλά περιθώρια. Το ματς ήταν νοκ άουτ και τα λάθη δε θα συγχωρούνταν. Πάντως, η Ένωση δε μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένη στο ματς με τους Ελβετούς και λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ με αυτογκόλ.

Ο Ινσούα έκανε την προβολή, με τον Τσιντώτα να δείχνει τρομερά αντανακλαστικά και να σώζει την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα. Με το ένα χέρι, ο 27χρονος τερματοφύλακας έβγαλε τη μπάλα από την κιτρινόμαυρη εστία και γλύτωσε την ΑΕΚ από τα χειρότερα.

Φυσικά, δεν ήταν αυτή η μοναδική φάση, που ο Τσιντώτας βροντοφώναξε παρών. Λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, υπήρξε ακόμη ένα παιδικό λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έκανε κάκιστο γύρισμα με το κεφάλι και η μπάλα κατέληξε στον Ντουά που έφυγε στην αντεπίθεση. Ο παίκτης των Ελβετών βρέθηκε φάτσα με την εστία της Ένωσης, με τον Έλληνα γκολκίπερ να κάνει σπουδαία απόκρουση, κρατώντας το «μηδέν».

Ο γκολκίπερ του… πρωταθλήματος και των προκρίσεων

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας είναι μαθημένος στα δύσκολα.  Τη σεζόν 2017-2018, που η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, ο 27χρονος πορτιέρε ήταν στην πρώτη γραμμή. Κέρβερος κάτω από τα γκολπόστ. Αγωνίστηκε στα 15 ματς του πρωταθλήματος και σήκωσε το μεγαλύτερο… βάρος της «κιτρινόμαυρης» επιτυχίας. Σταθερός σε όλη την διάρκεια της χρονιά, έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση της κορυφής.

Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν ήταν πρωταγωνιστής σε ακόμη μια επιτυχία της ΑΕΚ, που συνδέεται με το χθεσινό (24/9) βράδυ στην Ελβετία. Στις 7 Δεκεμβρίου του 2017, η Ένωση πήγε στην Βιέννη για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «32» του Europa League. Με τον Παναγιώτη Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια. Ο Έλληνας τερματοφύλακας κράτησε ανέπαφη την «κιτρινόμαυρη» εστία και στις καθυστερήσεις είχε και το… highlight της αναμέτρησης.

Βαθιά μπαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, με τον Τσιντώτα να… περπατάει στον αέρα και να γραπώνει τη μπάλα. Οι καρδιές όλων επανήλθαν στις θέσεις τους, με την τότε ομάδα του Χιμένεθ να περνάει στην επόμενη φάση. Με την πρόκριση να φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του 27χρονου γκολκίπερ. Όπως ακριβώς έγινε και κόντρα στην Σεντ Γκάλεν.

Τσιντώτας: «Περήφανοι που ξαναγράφουμε Ιστορία» | SDNA

Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Παναγιώτης Τσιντώτας δείχνει σταθερός και απόλυτα συγκεντρωμένος. Μετά το φιλικό με τον Ατρόμητο, ο 27χρονος γκολκίπερ είναι συνεχώς στους «κιτρινόμαυρους» διακριθέντες. Έχοντας γίνει πλέον σπεσιαλίστας στα πέναλτι και τις προκρίσεις, ο Έλληνας τερματοφύλακας δείχνει πως είναι έτοιμος να κάνει τους φιλάθλους της ΑΕΚ να… ξεχάσουν τον Βασίλη Μπάρκα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ