ΑΕΚ : Με οδηγό την πρωταθληματική σεζόν

ΑΕΚ : Με οδηγό την πρωταθληματική σεζόν

Με τα ευρωπαϊκά ματς να επιστρέφουν και πάλι στην καθημερινότητα της ΑΕΚ, η Ένωση ψάχνει το... εγχειρίδιο της σεζόν 2017-18 ώστε να ακολουθήσει την ίδια πετυχημένη «συνταγή».

Το βράδυ της πρώτης Οκτωβρίου ίσως ήταν το σημαντικότερο της σεζόν για την ΑΕΚ. Ακόμη κι αν ακολουθήσουν μεγαλύτερες νίκες κι επιτυχίες, η σπουδαία νίκη-πρόκριση κόντρα στη Βόλφσμπουργκ και κυρίως ο τρόπος που αυτή ήρθε, με το ματς να στραβώνει εντελώς στο πρώτο ημίχρονο, «έφτιαξε» τη χρονιά για την Ένωση. Τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε ψυχολογικό σβήνοντας ουσιαστικά δύο πολύ άσχημα χρόνια γεμάτα μόνο πίκρες και άσχημες αναμνήσεις.

Ήταν το απόλυτο restart και η καλύτερη ώθηση για μια σεζόν που πλέον περιέχει πολλές προκλήσεις για την ΑΕΚ η οποία καλείται να κρατήσει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη (στο Κύπελλο θα μπει από το νέο έτος) μετά από δύο χρόνια και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχει ο κόσμος της.

Παράδειγμα προς μίμηση δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο πέρα από τη σεζόν 2017-18 όπου η Ένωση όχι μόνο άντεξε αλλά τα πήγε και εξαιρετικά, με το φινάλε να την βρίσκει πρωταθλήτρια ύστερα από 24 χρόνια. Στην Ευρώπη δημιούργησε εκείνο το τρομερό αήττητο σερί με 14 ματς χωρίς ήττα που την έφερε μια ανάσα από τους «16» του Europa League αλλά ο Μασούντ της στέρησε το όνειρο κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου.

Θεωρητικά, μιας και ακόμη κάποιους δεν τους έχουμε δει, η ΑΕΚ φαίνεται να έχει και περισσότερα «όπλα» από εκείνη την ομάδα που υπό την καθοδήγηση του Μανόλο Χιμένεθ άντεξε μέχρι το τέλος. Εκτός από πιο «γεμάτο» και καλύτερα δομημένο ρόστερ, οι «κιτρινόμαυροι» τότε είχαν χάσει πολύ νωρίς μες τη σεζόν, δύο από τους πλέον σημαντικούς παίκτες, τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον λόγω χιαστού.

Τώρα τα πράγματα δείχνουν ιδανικά για την ΑΕΚ η οποία βέβαια λόγω των συνθηκών, δεν μπορεί να ποντάρει πολλά στην έδρα της μιας και κόσμος δεν θα υπάρχει στις κερκίδες, αλλά αυτό δεν είναι μόνο δικό της πρόβλημα.

Από την άλλη, η εμπειρία που σίγουρα δεν θέλει να βιώσει ξανά, είναι αυτή της επόμενης σεζόν όταν ως πρωταθλήτρια κατάφερε να μπει στους ομίλους του Champions League μετά από 12 χρόνια αλλά εκεί δεν εμφανίστηκε ουσιαστικά ποτέ. Έξι ματς, ισάριθμες ήττες και μηδέν βαθμοί ήταν ο απολογισμός για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη σε μια χρονιά βέβαια με πολλά λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό, τα οποία έγιναν ακόμη μεγαλύτερα το επόμενο καλοκαίρι και ταλαιπωρούσαν την Ένωση μέχρι και πολύ πρόσφατα.

Εκείνη η σεζόν, μαζί με την περσινή που ο Δικέφαλος έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο, θα πήγαιναν πολλά βήματα πίσω την ΑΕΚ στην προσπάθεια που κάνει να ανέβει όσο ψηλότερα μπορεί στη βαθμολογία της UEFA και να δημιουργήσει ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον για τον εαυτό της. Ήρθε όμως η βραδιά της πρώτης Οκτωβρίου και αποκατέστησε την τάξη με την ΑΕΚ να έχει τώρα την ευκαιρία διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος.

Και απ’ ότι φαίνεται έχει τα εφόδια για να το καταφέρει με το μπαλάκι να είναι πλέον στα χέρια του Καρέρα που καλείται να αξιοποιήσει το ρόστερ που έχει και να οδηγήσει την ΑΕΚ σε νέες επιτυχίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ