Μπράγκα – ΑΕΚ 3-0

Μπράγκα – ΑΕΚ 3-0

Καλησπέρα σας και... καληνύχτα σας. Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-0 από την Μπράγκα έχοντας μοιραίους για ακόμη ένα ματς τους Ολιβέιρα και Λιβάγια και έχασε από νωρίς μεγάλο έδαφος για τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα στην Πορτογαλία και ηττήθηκε με 3-0 από την Μπράγκα, κάνοντας ένα τραγικό δεύτερο ημίχρονο. Παρότι στο πρώτο μέρος στάθηκε καλά και απείλησε την αντίπαλη εστία, μετά την αλλαγή διάταξης από τον Καρέρα έδειξε να βρίσκεται σε τρικυμία, γνωρίζοντας στο τέλος μια βαριά ήττα.

Οι Κιτρινόμαυροι από ένα σημείο και μετά κατέρρευσαν και παρουσίασαν ένα απογοητευτικό πρόσωπο, που σίγουρα προκαλεί προβληματισμούς. Ενώ είναι σαφές πως με αυτή την εικόνα δεν έπεισαν σε καμία περίπτωση πως μπορούν να διεκδικήσουν με ουσιαστικές πιθανότητες την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε να παρατάξει την ΑΕΚ με διάταξη 3-5-2 και δίδυμο στην επίθεση τους Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ. Η Ένωση ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο ματς. Στο 4’ ο Μάνταλος έκανε ένα ωραίο γύρισμα, ο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά όμως δεν βρήκε στόχο.

Η Μπράγκα μετά από αυτή τη φάση πήρε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να κλείσει την ΑΕΚ στην περιοχή της. Οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν μια πρόθεση να αφήσουν την κατοχή στους Πορτογάλους και να αμυνθούν, αναζητώντας κάποια αντεπίθεση.

Όσο περνούσε η ώρα και με την Μπράγκα να αδυνατεί να γίνει απειλητική, η ΑΕΚ έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο. Το πρώτο μισάωρο του ματς βγήκε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση. Στο 38’ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν όμως κοντά στο γκολ. Μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά ο Φρανσέζιο θα πιάσει μια κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, χωρίς να βρει στόχο.

Η Ένωση θα «απαντήσει» όμως στο 41’. Ο Ολιβέιρα θα γίνει κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, θα ελιχθεί και θα σουτάρει με δύναμη, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία. Στο 44’ η Μπράγκα θα βρει το γκολ, σε ένα κακό χρονικά σημείο. Μετά από μια σέντρα που θα γίνει από δεξιά ο Γκαλένο θα νικήσει στον αέρα τον Βασιλαντωνόπουλο και θα κάνει το 1-0, μιας και ο Τσιντώτας δεν μπορούσε να αντιδράσει. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ θα μπει με διάθεση να πιέσει περισσότερο. Στο 49’ η Ένωση θα χάσει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Μετά από φάουλ του Μάνταλου ο Τσιγκρίνσκι θα βγει στην πλάτη της άμυνας της Μπράγκα, θα κάνει την προβολή, όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ματέους.

Στο 61’ η Μπράγκα θα χάσει διπλή ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, όμως η φάση θα περάσει τελικώς για την ΑΕΚ. Λίγο μετά ο Καρέρα θα αποφασίσει να παρέμβει στο ματς κάνοντας διπλή αλλαγή. Λιβάγια αντί Ανσαριφάρντ και Τάνκοβιτς αντί Τσιγκρίνσκι, με την διάταξη να γίνεται 4-3-3.

Δύο λεπτά μετά οι Κιτρινόμαυροι θα αγγίξουν την ισοφάριση! Ο Λιβάγια ανοίγει για τον Τάνκοβιτς, αυτός «τσιμπάει» την μπάλα από τον Ματέους και καταλήγει στον Ολιβέιρα, που από πλάγια θέση και σχεδόν προ κενής εστίας αστοχεί! Το παιχνίδι είχε πάρει ξέφρενο ρυθμό και στο 73’ ο Όρτα θα βγει απέναντι στον Τσιντώτα, σημαδεύοντας όμως εκτός εστίας.

Πέντε λεπτά μετά θα έρθει το 2-0. Ο Γκαλένο θα βρει σε μια κόντρα τον Παουλίνιο και εκείνος με σουτ θα νικήσει τον Τσιντώτα. Ενώ στο 87’ έγινε και το 3-0. Μετά από λάθος του Λιβάγια και ωραία συνεργασία των Πορτογάλων ο Όρτα με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το κλειδί: Το πρώτο γκολ της Μπράγκα που έκοψε τα πόδια της ΑΕΚ.

Το 10άρι: Ο Γκαλένο. Έκανε σούπερ ματς και ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της ΑΕΚ.

Στον πάγκο: Ο Ολιβέιρα. Είχε τις φάσεις να σκοράρει και τις σπατάλησε.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Καρέρα να αλλάξει διάταξη αποδείχθηκε καταστροφική, με την άμυνα της ΑΕΚ να περνά πολύ δύσκολα από εκείνο το σημείο και να δέχεται άλλα δύο γκολ.

Γκολ: Γκαλένο 44’, 78’, Όρτα 87’

Κίτρινες: Σεκέιρα (55’), Κάρμο (56’), Εσγκάιο (70’) – Μάνταλο (19’), Νεντελτσεάρου (34’), Ολιβέιρα (67’).

Κόκκινες: –

Μπράγκα (Κ. Καρβαλιάλ, 4-4-2): Ματέους, Εσγκάιο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα, Γκαλένο (84’ Αλ Μουσράτι), Ορτα (90’+ Νοβάις), Κάστρο (90’+ Σκετίνε), Μεδέιρος (50’ Χόρτα), Παουλίνιο, Φρανσέρχιο (84’ Μόουρα)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας, Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι (62’ Τάνκοβιτς), Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος, Λόπες, Ανσαριφάρντ (62’ Λιβάγια) (89’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ