Το αρνητικό ρεκόρ της Μίλαν και τα σερί που σταμάτησαν

Το αρνητικό ρεκόρ της Μίλαν και τα σερί που σταμάτησαν

Η Μίλαν ηττήθηκε με 3-0 από τη Λιλ στο Σαν Σίρο και κατέγραψε μερικά αρνητικά ρεκόρ.

Η ήττα με 3-0 που υπέστη η Μίλαν χθες στο San Siro από την Λιλ, είναι η μοναδική μέχρι τώρα, στην ευρωπαϊκή Ιστορία των «ροσονέρι», αφού δεν είχαν χάσει ποτέ στην έδρα τους σε μία διοργάνωση της UEFA, δεχόμενη τρία γκολ χωρίς να σημειώσει κανένα.

Από τον Νοέμβριο του 2011 είχε η Μίλαν να ηττηθεί σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα εντός έδρας, μαζεύοντας τρεις φορές την μπάλα από τα δίκτυα της.

Πριν από τη Λιλ, τα είχε καταφέρει η Μπαρτσελόνα, όταν πριν από εννέα χρόνια νίκησε με σκορ 3-2 στο San Siro.

Εκτός από τo σερί των θετικών αποτελεσμάτων (24), η Μίλαν διέκοψε ακόμη δύο με την ήττα από την Λιλ. Αυτό των αγώνων όπου σημείωσε τουλάχιστον ένα γκολ (23 μεταξύ όλων των διοργανώσεων, η τελευταία φορά που έμεινε «άσφαιρη» ήταν εναντίον της Γιουβέντους στο ιταλικό Κύπελλο) και αυτό των αγώνων, όπου σημείωσε δύο τουλάχιστον γκολ (13, που άρχισε στις 29 Ιουλίου εναντίον της Σαμπντόρια).

Στην έδρα της, η Μίλαν δεν σκόραρε ακριβώς μετά από 10 μήνες και συγκεκριμένα από το 0-0, εναντίον της Σαμπντόρια.

Οι «ροσονέρι» ηττήθηκαν για πρώτη φορά ως γηπεδούχοι μετά από 242 ημέρες. Η τελευταία ομάδα που κατάφερε να τους νικήσει στο Μιλάνο, ήταν η Τζένοα, την τελευταία αγωνιστική πριν από την διακοπή το Μάρτιο, εξαιτίας τη πανδημίας του κορονοϊού.

Να σημειωθεί πάντως, ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Λίλ «περνάει» από το Μιλάνο, νικώντας την Μίλαν χωρίς να δεχθεί γκολ. Η προηγούμενη, ήταν την σεζόν 2006/07, όταν νίκησε με σκορ 2-0, σε αγώνα για το Champions League. Εκείνη την σεζόν πάντως, η Μίλαν έφτασε στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, στην Αθήνα, όπου νίκησε με 2-1 την Λίβερπουλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ