«Παίζει» και η επιλογή του 3-5-2 στο μυαλό του Καρέρα

«Παίζει» και η επιλογή του 3-5-2 στο μυαλό του Καρέρα

Δύο πλάνα στο τραπέζι του Καρέρα ενόψει Ζόρια.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τη Ζόρια ολοκληρώνεται σήμερα, με την τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν το ματς. Η Ένωση επέστρεψε την Κυριακή στη δράση με εντυπωσιακό τρόπο και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στην Ευρώπη. Το αυριανό ματς είναι από εκείνα που η ΑΕΚ πρέπει με κάθε τρόπο να κερδίσει. Μιας και μόνο έτσι θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν προβλήματα και οι απουσίες δεν θα λείψουν ούτε σε αυτό το ματς. Σημαντικότερη είναι εκείνη του Πέτρου Μάνταλου που είναι τιμωρημένος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, έχοντας καταγράψει μέχρι τώρα στη σεζόν τρία γκολ αλλά και επτά ασίστ! Είναι μακρά ο πιο επιδραστικός παίκτης στο παιχνίδι της Ένωσης και γίνεται αντιληπτό πως δεν είναι απλό να καλυφθεί το κενό του.

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα στο μυαλό του το πλάνο που θα ακολουθήσει. Αν δηλαδή θα επιλέξει το 4-2-3-1 ή το 3-5-2. Θυμίζουμε πως στην Ουκρανία η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τριάδα στην άμυνα και αυτό το σχήμα λειτούργησε εξαιρετικά. Από την άλλη, λόγω της απουσίας του Μάνταλου, ίσως το 4-2-3-1 να ταίριαζε καλύτερα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Λιβάια θα μπορούσε να αγωνιστεί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ, με τους Τάνκοβιτς, Μαχαίρα στις πτέρυγες. Μιας και ο Λιβάι Γκαρσία θα είναι στην αποστολή όμως δύσκολα θα τον δούμε να παίρνει φανέλα βασικού. Αν τώρα επιλεχθεί ένα σχήμα με τρεις στόπερ, τότε ίσως δούμε τον Σάκχοφ σε έναν πιο προωθημένο ρόλο, μπροστά από Σιμόες και Κρστίτσιτς.

Σε αυτό το σενάριο οι Τάνκοβιτς και Λιβάια θα δώσουν μάχη για μια θέση στο αρχικό σχήμα. Εκείνη του δεύτερου επιθετικού δηλαδή, που θα κινείται σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ