Αϊντχόφεν – ΠΑΟΚ 3-2

Αϊντχόφεν – ΠΑΟΚ 3-2

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 0-2 με τους Βαρέλα και Τζόλη, αλλά... έμεινε εκεί και η Αϊντχόφεν ανέτρεψε το σκορ με γκολ των Γκάκπο, Μαντουέκε και Μαλέν. Μεγάλη η ευθύνη του Γκαρσία για το τελικό αποτέλεσμα.

Την ευκαιρία για να πάρει «διπλό» πρόκρισης έχασε ο ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι που άρχισε με τις πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις και με δύο γρήγορα τέρματα. Τελικά, δεν έφυγε από την Ολλανδία ούτε καν με τον βαθμό, αφού η ψύχραιμη Αϊντχόφεν δεν απογοητεύτηκε, αλλά με σωστή αντίδραση ανέτρεψε το σκορ σε 3-2 και νίκησε.

Μεγάλη ευθύνη στην ανατροπή φέρει ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος άφησε τον Κρέσπο έρμαιο της δεξιάς πλευράς της ολλανδικής ομάδας. Ο προπονητής της Αϊντχόφεν αντιλήφθηκε την αδυναμία του Ισπανού, ο οποίος έπαιξε υπηρεσιακός αριστερός μπακ, «φόρτωσε» την πτέρυγα του και έκανε πάρτι!

Οι γηπεδούχοι μπαινόβγαιναν διαρκώς στην περιοχή του ΠΑΟΚ από το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Τζόλης δεν μπορούσε να προσφέρει κάλυψη και ο Γκαρσία δεν είχε έμπνευση για να βοηθήσει. Έτσι, η ολλανδική ομάδα όχι μόνο πέτυχε τρία γκολ, αλλά με τις πλαγιοκοπήσεις μπορούσε να βρει και άλλα τέρματα…

Επιπλέον, εκτός από την αδυναμία του να προστατεύσει τον Κρέσπο, ο Γκαρσία αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να παρέμβει ούτε στην επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Με εξαίρεση το πρώτο ονειρικό τέταρτο, ο Ουρουγουανός προπονητής δεν βρήκε λύσεις για να αφυπνίσει τον Δικέφαλο ή να ανακτήσει τον έλεγχο… Ο Ρότζερ Σμιντ τον… έδεσε κόμπο και του έδειξε πως θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να γίνει κανονικός κόουτς…

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ άρχισε ονειρικά το παιχνίδι στο Φίλιπς Στάντιον, προηγούμενος μόλις στο 4’. Ο Σοάρες έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Βαρέλα και στρώθηκε στον Τζόλη, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ. Αφού απέφυγε την ισοφάριση στο 10’ με την εσφαλμένη ακύρωση του γκολ του Μάλεν ως οφσάιντ, ο ΠΑΟΚ ανέβασε το προβάδισμα του στο 0-2 στο 13’! Ο Ζίβκοβιτς πέρασε τον αντίπαλο του από δεξιά, πάσαρε στον Σβαμπ και αυτός με μία ψηλοκρεμαστή σέντρα βρήκε τον Τζόλη, ο οποίος σκόραρε με σουτ!

Η Αϊντχόφεν δεν παράτησε το ματς και στο 21’, μείωσε το σκορ με τον Γκάκπο. Ο σκόρερ έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Μαντουέκε, μπήκε στην περιοχή και σκόραρε με πλασέ.

Όσο δυναμικά άρχισε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι, τόσο… υπνωτισμένος βγήκε από τα αποδυτήρια. Στο 50’ η Αϊντχόφεν ισοφάρισε. Ο Ντάμφρις πάσαρε στον Γκάκπο, αυτός βγήκε στην πλάτη του Τζόλη και με πάσα στον Μαντουέκε, αυτός σκόραρε με πλασέ. Τρία λεπτά αργότερα, η ανατροπή ολοκληρώθηκε. Ο Μάλεν έδωσε στον Ζάχαβι στο πέναλτι, αυτός πλάσαρε, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε αλλά ο Μάλεν ήταν εκεί και διαμόρφωσε το 3-2 με πλασέ.

Παρά το… ανακάτεμα από τον Πάμπλο Γκαρσία, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανακτήσει την κυριαρχία και δεν απείλησε για το 3-3. Η Αϊντχόφεν αμύνθηκε σωστά, κράτησε το προβάδισμα της και είχε τις ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα της.

Το «δεκάρι»: Ο Μάλεν ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Αϊντχόφεν. Σκόραρε το νικητήριο γκολ, δημιούργησε, έκλεψε μπάλες και θα είχε ισοφαρίσει εάν δεν ακυρωνόταν το γκολ του ως οφσάιντ.

Που κρίθηκε: Στο τρίλεπτο 50’-53’ που η Αϊντχόφεν ισοφάρισε και αμέσως πήρε προβάδισμα με 3-2.

Γιατί κόουτς; Ο Πάμπλο Γκαρσία έβλεπε από την αρχή την Αϊντχόφεν να παίζει διαρκώς με 2-3 πάνω στον Κρέσπο, αλλά δεν έκανε το παραμικρό να τον βοηθήσει.

Στον πάγκο: Έπρεπε να μείνει από την αρχή ο Τσόλακ, ο οποίος αποδεικνύεται παραφωνία σε μία γρήγορη και τεχνική μεσοεπιθετική γραμμή.

Αϊντχόφεν (Σμιντ): Εμβογκό, Ντάμφρις, Τεζέ, Μποσάλι, Μαξ, Ροσάριο, Σανγκαρέ, Μαντουέκε (78’Μάουρο Ζούνιορ), Γκακπό, Ζάχαβι (71’Χέντριξ), Μαλέν (91’Λεντέσμα).

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζ.Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο (85’Βαγκέ). Ελ Καντουρί (85’Μπίσεσβαρ), Τσιγγάρας (69’Ντάγκλας Αουγκούστο), Σβαμπ, Α.Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (69’Σφιντέρσκι), Τζόλης (58’Μουργκ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ