Τραγικός ΠΑΟΚ: Τον απέσυρε η Ομόνοια από την Ευρώπη (2-1)

Τραγικός ΠΑΟΚ: Τον απέσυρε η Ομόνοια από την Ευρώπη (2-1)

Οι «ασπρόμαυροι» του Πάμπλο Γκαρσία κατάφεραν να ηττηθούν από τους αδιάφορους Κύπριους και αποχαιρέτησαν πρόωρα τους «32» του Europa League. Ο Κακουλή το 1-0, ισοφάρισε ο Τζόλης, αλλά ο Γκόμεζ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε… Να αποκλειστεί πρόωρα από τους ομίλους του Europa League, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση τους… Να ηττηθεί με 2-1 από την αδιάφορη Ομόνοια στο ΓΣΠ, η οποία ήταν ήδη αποκλεισμένη και έπαιζε για το γόητρο της…

Σε συνδυασμό φυσικά με την επικράτηση της Αϊντχόφεν στη Γρανάδα, αφού η ολλανδική ομάδα απέκτησε διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Με αυτά τα δύο αποτελέσματα, το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία αποχαιρέτησε νωρίς τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ούτε το σκορ ήταν άδικο… Ο ΠΑΟΚ είχε μερικά διαστήματα που πίεσε την Ομόνοια, αλλά μέχρι εκεί. Οι κλασικές ευκαιρίες ανήκαν στους γηπεδούχους, οι οποίοι εκτός από τα δύο γκολ, είχαν χαμένα τετ-α-τετ, δοκάρι και ήταν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση.

Ο ΠΑΟΚ προσέγγισε το παιχνίδι με μία υπεροψία που δεν δικαιολογούταν από την παρουσία του στον όμιλο και το πλήρωσε. Ο Πάμπλο Γκαρσία άφησε εκτός ενδεκάδας τον Γιαννούλη για να μην ρισκάρει να συμπληρώσει κίτρινες και να λείψει από το ματς με τη Γρανάδα. Μόνο που και ο Γιαννούλης θα απουσιάσει και ο ΠΑΟΚ δεν διεκδικεί κάτι πλέον.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε υπνωτισμένα το παιχνίδι και έδωσε χώρο στην Ομόνοια, η οποία τον αξιοποίησε! Μετά από δύο επισκέψεις του Χουμποτσάν και του Λουϊζου στα πρώτα λεπτά, στο 9′ ο Σένε σούταρε από το ημικύκλιο, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και ο Κακουλή εξ’ επαφής, πλάσαρε σε κενή εστία!

Μέχρι το 20′, ο ΠΑΟΚ δεν είχε αφυπνιστεί… Κάποιες μεμονωμένες ενέργειες του Ζίβκοβιτς και του Καντουρί απειλούσαν τους Κύπριους, ενώ η Ομόνοια έδειχνε απειλητική στις αντεπιθέσεις. Από εκεί και πέρα, η μορφή του παιχνιδιού άλλαξε…

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και πίεσε για την ισοφάριση και τη βρήκε στον πρώτο πραγματικό συνδυασμό του στην επίθεση! Ο Ουαγκέ σύγκλινε στην περιοχή, έδωσε στον Ζίβκοβιτς, αυτός στον Καντουρί και εκείνος έστρωσε στον Τζόλη, ο οποίος «εκτέλεσε» με δυνατό σουτ τον Φαμπιάνο και ισοφάρισε στο 39′!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ομόνοια επιχείρησε να επαναλάβει το ξεκίνημα του πρώτου μέρους… Εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Βαρέλα, ο Σένε βγήκε τετ-α-τετ και πλάσαρε πάνω στον Ζίβκοβιτς και στην επαναφορά ο Τζιώνης σούταρε στο δοκάρι.

Τα λεπτά περνούσαν, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει και η ψυχρολουσία ολοκληρώθηκε στο 84’… Ο Βαρέλα ολιγώρησε, ο Λοϊζου βγήκε στην πλάτη του και ο επερχόμενος Καντουρί τον ανέτρεψε και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Το οποίο ο Ζορντι Γκόμεθ μετέτρεψε σε γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Το «δεκάρι»: Ο Σένε δεν σκόραρε, αλλά από δική του προσπάθεια άρχισε το 1-0 και αυτός είχε τη φάση που οδήγησε στο δοκάρι. Ήταν ο πιο απειλητικός της Ομόνοιας, αλλά του έλειψε το γκολ.

Που κρίθηκε: Στο πέναλτι που υπέπεσε ο Καντουρί και το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκόμεθ. Εκεί τελείωσε το ματς.

Γιατί κόουτς; Ο Πάμπλο Γκαρσία άφησε εκτός ενδεκάδας τον Γιαννούλη, για να τον προστατέψει από κάρτα που θα του στερούσε τη συμμετοχή στο ματς με τη Γρανάδα. Μα, ποιο το νόημα να παίξει στην Τούμπα ο διεθνής αριστερός μπακ, εάν ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί;

Στον πάγκο: Έπρεπε να μείνει ο Ουαγκέ, ο οποίος ήταν… αλλού. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο ξεχνούσε να γυρίσει στην άμυνα και ο Γκαρσία αναγκάστηκε να στείλει εκεί τον Κρέσπο για να τον καλύψει.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Χουμποτσάν, Λανγκ, Κούσουλος (59’Γκόμες), Κίκο (59’Λέτσιακς), Λοϊζου (85’Ασάντε), Τζιονή, Γκόμεθ, Κακουλής (21’Σεχού), Σενέ (59’Ντούρις).

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Βαρέλα, Βαγκέ (46’Γιαννούλης), Τσιγγάρας (79’Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Σβαμπ (46’Μουργκ), Τζόλις, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ