Ολυμπιακός : Η Άρσεναλ έναν χρόνο μετά…

Ολυμπιακός : Η Άρσεναλ έναν χρόνο μετά…

Έναν χρόνο μετά την επική πρόκριση επί της Άρσεναλ στο «Emirates» ο Ολυμπιακός βρίσκει ξανά στο δρόμο του την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Τι έχει αλλάξει από τότε στην αντίπαλό του και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που ενώνει τις δύο ομάδες.

Η κληρωτίδα έχει βαλθεί να τρελάνει όπως φαίνεται τους οπαδούς του Ολυμπιακού και της Άρσεναλ. Για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες θα έρθουν αντιμέτωπες, τώρα για τους «16» του Europa League, έναν χρόνο μετά το αντάμωμά τους για τους «32» της διοργάνωσης, που έμεινε στην ιστορία για τον επικό τρόπο με τον οποίο προκρίθηκε ο Ολυμπιακός στον επόμενο γύρο.

Η φετινή της πορεία της

Ποια Άρσεναλ θα βρει όμως αυτή τη φορά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς; Οι «κανονιέρηδες» είναι οι κάτοχοι του περσινού FA Cup ενώ το φινάλε της σεζόν 2019-20 τους βρήκε στην όγδοη θέση της Premier League. Φέτος τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα αφού στο πρωτάθλημα είναι ενδέκατη με 34 βαθμούς σε 25 αγώνες απέχοντας 9 βαθμούς από τις θέσεις του Europa League και 11 από την τετράδα.

Στο Κύπελλο έχει αποκλειστεί από την Σαουθάμπτον και στο Λιγκ Καπ από τη Μάντσεστερ Σίτι οπότε η κατάκτηση του Europa League μοιάζει μονόδρομος ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στην Ευρώπη και το Champions League την επόμενη σεζόν.

Στο Europa League πάντως οι «κανονιέρηδες» είναι αήττητοι μέχρι στιγμής αφού προκρίθηκαν με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε όμιλο με Μόλντε, Ραπίντ Βιέννης και Ντάνταλκ! Στους «32» απέκλεισαν την Μπενφίκα όπου μετά το 1-1 στη Ρώμη επικράτησαν με 3-2 στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι αλλαγές στο ρόστερ της και το αστέρι της

Όσο για τις αλλαγές στο ρόστερ της, δεν γίνεται να μην σταθούμε βέβαια στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που μετά από 2,5 χρόνια με τη φανέλα της Αρσεναλ, επέστρεψε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο για λογαριασμό του Ολυμπιακού και θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του. Επίσης έχουν αποχωρήσει οι Μουστάφι, Κολάσινατς και Οζιλ. Κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αποκτήθηκε ο 22χρονος Νορβηγός μεσοεπιθετικός Μάρτιν Όντεγκααρντ ως δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μεγάλο της αστέρι είναι και φέτος ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που με το δικό του γκολ έδωσε την πρόκριση κόντρα στην Μπενφίκα ενώ ξεχωρίζει επίσης ο 19χρονος Άγγλος Μπουκάγιο Σάκα που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν. Σημαντικοί παίκτες του ρόστερ επίσης είναι ο Γερμανός τερματοφύλακας Λένο, ο Σκωτσέζος αριστερός αμυντικός Τίρνεϊ, οι μέσοι Πάρτεϊ και Τζάκα, ο Γάλλος επιθετικός Λακαζέτ αλλά και ο Γουίλιαν που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Τσέλσι.

Ο προπονητής

Προπονητής είναι ο Μικέλ Αρτέτα που ανέλαβε τον Δεκέμβρη του 2019 και έχει συμπληρώσει πλέον έναν χρόνο στο τιμόνι της ομάδας. Πέρσι με την κατάκτηση και του Κυπέλλου, μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο το έργο του, δεδομένης και της κατάστασης που ήταν η Άρσεναλ όταν την ανέλαβε.

Φέτος τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα περίμενε και ο ίδιος όμως με την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του να είναι μεγάλη και ένας αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό είναι πιθανό να τον φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ