ΑΕΚ : Ένα ταξίδι με νέους «συνεπιβάτες»

ΑΕΚ : Ένα ταξίδι με νέους «συνεπιβάτες»

Μια ματιά στην 11άδα του τότε, δείχνει τη διαφορετικότητα της ΑΕΚ. Σίγουρα σε αγωνιστική φιλοσοφία, νοοτροπία και κατάσταση, αλλά ακόμη και σε πρόσωπα. Για να διαπιστωθεί πόσο από «εποχή» – ας την ονομάσουμε έτσι – σε «εποχή» διαφοροποιούνται οι ομάδες, στη σ΄θγκριση βάλαμε και την πρώτη-πρώτη ΑΕΚ που ξαναεμφανίστηκε στην Ευρώπη, πριν από 1,5 χρόνο. […]

Μια ματιά στην 11άδα του τότε, δείχνει τη διαφορετικότητα της ΑΕΚ. Σίγουρα σε αγωνιστική φιλοσοφία, νοοτροπία και κατάσταση, αλλά ακόμη και σε πρόσωπα.

Για να διαπιστωθεί πόσο από «εποχή» – ας την ονομάσουμε έτσι – σε «εποχή» διαφοροποιούνται οι ομάδες, στη σ΄θγκριση βάλαμε και την πρώτη-πρώτη ΑΕΚ που ξαναεμφανίστηκε στην Ευρώπη, πριν από 1,5 χρόνο. Σε εκείνο το εκτός έδρας ματς με την Σεντ Ετιέν το καλοκαίρι του 2016. Οι διαφορές είναι τεράστιες…

Η ΑΕΚ έπαιξε στις 25 Ιουλίου 2017 τον πρώτο αγώνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ με τους:
Ανέστης (εκτός πλάνων)
Τσιγκρίσνκι
Βράνιες
Γκάλο
Μπακάκης
Σιμόες
Γιόχανσον (τραυματίας)
Αϊντάρεβιτς (ελάχιστη συμμετοχή)
Χριστουδουλόπουλος
Μάνταλος (τραυματίας)
Λιβάγια

Αλλαγές:
Αλμέιδα (έχει φύγει)
Κλωναρίδης (ελάχιστη συμμετοχή)
Πατίτο (έχει φύγει)

Από εκείνη την ομάδα, λοιπόν, τους μισούς δεν θα τους δούμε τώρα απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου. Οι εφτά είναι εκτός, είτε γιατί έχουν αποχωρήσει (Αλμέιδα, Πατίτο), είτε γιατί είναι τραυματίες (Γιόχανσον, Μάνταλος), είτε γιατί δεν υπολογίζονται (ο Ανέστης στα σίγουρα, Αϊντάρεβιτς και Κλωναρίδης γιατί δεν παίρνουν χρόνο από τον Χιμένεθ).

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η αλλαγή που παρουσιάζει η ΑΕΚ τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Από εκείνο το ματς, δηλαδή, στις 28 Ιουλίου 2016 κόντρα στην Σεν Ετιέν στην Γαλλία, που ήταν και το πρώτο μετά από χρόνια στην Ευρώπη.

Σε εκείνο το ματς, λοιπόν, η ΑΕΚ είχε αγωνιστεί με τους:
Ανέστης (εκτός πλάνων)
Τσιγκρίνσκι
Κολοβέτσιος (έχει φύγει)
Γκάλο
Ντίντακ (έχει φύγει)
Γιόχανσον (τραυματίας)
Σιμόες
Βάργκας (έχει φύγει)
Μπαρμπόσα (έχει φύγει)
Μάνταλος (τραυματίας)
Πέκχαρτ (έχει φύγει)

Αλλαγές:
Μπακασέτας
Γαλανόπουλος
Πλατέλλας (έχει φύγει)

Στην 11άδα, μόλις τρεις είναι εκείνοι που θα έχουν «λόγο» και στο ματς της Πέμπτης (15/2). Οι τσιγκρίνσκι, Γκάλο και Σιμόες. Μαζί με τις δύο αλλαγές του τότε, Μπακασέτας και Γαλανόπουλος, φτάνουμε τους πέντε στους 14.

Οι υπόλοιποι εννέα; Έχουν φύγει οι Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ, Πλατέλλας. Σύνολο έξι. Δύο είναι τραυματίες, Γιόχανσον και Μάνταλος και ο Ανέστης δεν υπολογίζεται.

Οι αλλαγές είναι πολλές, είναι και εντυπωσιακές. Πιο εντυπωσιακή, όμως, είναι η αλλαγή που παρουσιάζει η ΑΕΚ στην αγωνιστική συμπεριφορά της. Διότι μην πει κανείς ότι αυτό που βλέπουμε τώρα έχει καμία σχέση με εκείνο που είχαμε παρακολουθήσει από εκείνη κόντρα σε ΤΣΣΚΑ ή Σεντ Ετιέν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ