Όταν ο Βενγκέρ ανέλαβε την Άρσεναλ, η Έστερσουντ δεν υπήρχε στον χάρτη!

Όταν ο Βενγκέρ ανέλαβε την Άρσεναλ, η Έστερσουντ δεν υπήρχε στον χάρτη!

Η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ κοντράρεται απόψε (15/02) με την Έστερσουντ στο πλαίσιο των 32 του Europa League. Η ομάδα από τη Σουηδία υπήρχε μόνο ως... σκέψη, όταν ο Αλσατός προπονητής πήρε και επίσημα τα ηνία των Κανονιέρηδων!

Η Άρσεναλ κοντράρεται απόψε (15/02) με την Σταχτοπούτα του Europa League την σουηδική Έστερσουντ (20:00)! Την ομάδα του «μάγου» … Πότερ, όχι του Χάρι Πότερ του ήρωα των μυθιστορημάτων φαντασίας της βρετανίδας συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, του Γκρέιαμ Πότερ του Βρετανού τεχνικού της ομάδας από την Σκανδιναβία που την οδηγεί με μαεστρία στο ευρωπαϊκό της ταξίδι, σε δρόμους αχαρτογράφητους μέχρι φέτος για εκείνους!

Ο νεαρός κόουτς ανέλαβε τον Δεκέμβρη του 2010 και μέσα σε περίπου οκτώ χρόνια κατάφερε να βάλει την ομάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη (αφού πρώτα την ανέβασε από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, στην πρώτη και την οδήγησε στο Κύπελλο Σουηδίας το 2016-2017). Ανάγκασε επιπλέον άπαντες τους ποδοσφαιρόφιλους να googleάρουν την ιστορία της ομάδας.

E, λοιπόν, η άσημη ομάδα από την χώρα της σκανδιναβικής χερσονήσου ιδρύθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1996, μετρά δηλαδή 22 χρόνια ζωής. Η μεγαλύτερη στιγμή της σύντομης ιστορίας της είναι οι επικείμενες μάχες κόντρα στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, μίας από τις πιο ιστορικές ομάδας της Αγγλίας, με γενετήσιο έτος το 1886!  Ο πολύπειρος Αλσατός κόουτς μετρά 22 χρόνια στον πάγκο της. Ανέλαβε μάλιστα (επίσημα) την 1η Οκτώβρη του 1996, 30 δηλαδή ημέρες πριν την δημιουργία της Έστερσουντ!

Πάντα το ποδόσφαιρο και φίλοι του θα αγκαλιάζουν τέτοιες ιστορίες, σαν αυτή των Σουηδών, οι οποίοι από το περασμένο καλοκαίρι, ξεκίνησαν να γράφουν και να ολοκληρώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κεφάλαια στο δικό τους παραμύθι. Η Έστερσουντ απέκλεισε την Γαλατασαράι (2-0, 1-1) και τον ΠΑΟΚ (1-3, 2-0). Προκρίθηκε ως δεύτερη στον 10ο όμιλο με Αθλέτικ Μπιλμπάο, Χέρτα Βερολίνου και Ζόρια Λουάνσκ, στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης. Αν καταφέρει να υπερπηδήσει το εμπόδιο της Άρσεναλ θα μιλάμε για ένα παραμύθι που θα ζήλευε και ο μεγαλύτερος παραμυθάς όλων των εποχών, αν πάλι όχι to be continued…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ