Αστάνα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-3

Αστάνα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-3

Στην παγωμένη Αστάνα, η ομώνυμη ομάδα προηγήθηκε κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, οι Πορτογάλοι όμως πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά και πήραν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους 16 του Europa League.

Πάρτι πρόκρισης έστησε στο παγωμένο Καζακστάν (στο -15 το θερμόμετρο!) και τον συνθετικό χλοοτάπητα της Astana Arena η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι Πορτογάλοι, δίχως τον Μπαστ Ντοστ στη σύνθεσή τους, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την Αστάνα, με τρία γκολ σε επτά λεπτά όμως ανέτρεψαν την κατάσταση, πήραν μια δίκαιη νίκη και ουσιαστικά μετέτρεψαν τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία.

Οι γηπεδούχοι (πρώτη ομάδα από το Καζακστάν που παίζει σε νοκ αουτ του Europa League) άνοιξαν το σκορ στο 7′ με τον Τομάσοφ, ο οποίος βρέθηκε στην καρδιά της πορτογαλικής άμυνας έπειτα από ασίστ του Σιτόφ και με ωραίο σουτ με το αριστερό «εκτέλεσε» τον Πατρίσιο, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

https://twitter.com/OptaJohan/status/964198220552396803

Οι παίκτες του Στάνιμιρ Στοΐλοφ προέβαλαν αντίσταση στο πρώτο 45λεπτο, η αγωνιστική απραξία όμως τους «πρόδωσε» (είχαν να αγωνιστούν σε επίσημο ματς από τις 7/12/2017) στο δεύτερο, με την Σπόρτινγκ να κυριαρχεί απόλυτα στο γήπεδο και με τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά να παίρνει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση (ο επαναληπτικός θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου στην Πορτογαλία).

Ο Μπρούνο Φερνάντες ισοφάρισε από την άσπρη βούλα στο 48′ (σωστά καταλογίστηκε, ο Λγβινένκο έδιωξε με το χέρι την μπάλα), ο Ζέλσον Μάρτινς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 50′ έπειτα από πανέμορφη ενέργεια του Μάρκος Ακούνα, με τον Σεϊντού Ντούμπια να διαμορφώνει στο 55′ το τελικό 3-1. Στο 62′ η Αστάνα έμεινε με δέκα, καθώς ο Λογκβινένκο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Χόρχε Ζεσούς): Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κόατες, Πίντο, Κοεντράο (57′ Μπατάλια), Ακούνα, Καρβάλιο, Ρουίς, Φερνάντες, Μάρτινς (84′ Ριμπέιρο), Ντούμπια (61′ Μοντέρο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ