Έστερσουντ – Άρσεναλ 0-3

Έστερσουντ – Άρσεναλ 0-3

Η Άρσεναλ πραγματοποίησε μια επιβλητική εμφάνιση στη Σουηδία, επικρατώντας με 3-0 της Έστερσουντ και ουσιαστικά κλειδώνοντας την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Μεγάλο διπλό της Μπιλμπάο στη Μόσχα, όλα ανοιχτά στο ζευγάρι Ρεάλ Σοσιεδάδ-Σάλτσμπουργκ.

Η Άρσεναλ «προσγείωσε» στην πραγματικότητα της Έστερσουντ, καθώς την κέρδισε μέσα στη Σουηδία με 3-0 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στην παραμυθένια πορεία της στο Europa League.

Οι Κανονιέρηδες μπήκαν δυνατά από την αρχή με σκοπό να σπάσουν τον «τσαμπουκά» των πρωτάρηδων Σουηδών και μόλις στο 13′ πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Ο Ιγουόμπι σούταρε μέσα από την περιοχή, ο τερματοφύλακας, Κεϊτά, έκανε τραγικό λάθος και ο Νάτσο Μονρεάλ έκανε το 0-1.  Η πίεση των φιλοξενούμενων αυξήθηκε και στο 24′ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Παπαγιαννόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του έπειτα από γύρισμα του Μιχιταριάν.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατέβασε «στροφές», αλλά ακόμα κι έτσι βρήκε και τρίτο τέρμα με τον Μεσούτ Οζίλ να σκοράρει μετά από πάσα του Μονρεάλ στο 58′. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι «πάγωσε», με την Έστερσουν πάντως να έχει την ευκαιρία της να μειώσει στις καθυστερήσεις, αλλά ο Οσπίνα απέκρουσε το πέναλτι του Πέτερσον στο 91′.

Έστερσουντ (Γκρέιαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Μουκίμπι, Βίντγκρεν (73′ Μπέρκβιστ), Έντουαρντς, Μενσά, Νούρι (46′ Χόπκατ), Γκέρο (46′ Τέκι), Σεμά, Γκόντος

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Μουστάφι, Τσέιμπερς, Μέιτλαντ-Νάιλς, Μπεγιερίν, Μορεάλ (73′ Κολάσινατς), Ελνένι, Ιβόμπι, Οζίλ, Μχιταριάν (84′ Νέλσον), Γουέλμπεκ (83′ Νκετιά).

Σπαρτάκ Μόσχας – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-3

Διπλό πρόκρισης πήρε στη Μόσχα η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία επικράτησε με 3-1 της Σπαρτάκ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αειθαλή Άριτζ Αντούριθ.

Ο Ισπανός φορ άνοιξε το σκορ στο 22′ μετά από εξαιρετική κάθετη του Ραούλ Γκαρθία και στο 39΄ διπλασίασε τόσο τα προσωπικά όσο και τα τέρματα της ομάδας του εκμεταλλευόμενος την αδράνεια στην άμυνα των Ρώσων. Οι Βάσκοι κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα πριν κλείσει το πρώτο μέρος, με τον Κουτέποφ να μην μπορεί να διώξει την μπάλα πάνω στη γραμμή από το σουτ του Ρίκο και να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν αρκετά στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να μειώσουν στο 60′ με πλασέ του Λουίζ Αντριάνο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο στο ματς. Έτσι, η Μπιλμπάο απέκτησε τεράστιο προβάδισμα στους 16 του Europa League, ενώ η Σπαρτάκ αναζητά ένα θαύμα στη Χώρα των Βάσκων.

Σπαρτάκ Μόσχας (Μάσιμο Καρέρα): Ρεμπρόφ, Εσένκο, Τάσκι, Κουτέποφ, Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ (75′ Χάνι), Φερνάντο, Πρόμες, Μελγκαρέχο (58′ Ζε Λουίς), Ζόμπνιν, Αντριάνο.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Χοσέ Ανγκέλ Θιγιάντα): Ερερίν, Ντε Μάρκος, Αλβάρεθ, Ετσέιτα, Λεκουέ, Ιτουράσπε, Ρίκο, Σουσαέτα (68′ Σαν Χοσέ), Ραούλ Γκαρθία, Γουίλιαμς (83′ Μερίνο), Αντούριθ.

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Σάλτσμπουργκ 2-2

Όρθια έμεινε στο Ανοέτα η Σάλτσμμπουργκ, η οποία απέσπασε ισοπαλία με 2-2 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και έγινε το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, με τη ρεβάνς να γίνεται στην Αυστρία.

Το ματς ήταν για «γερά νεύρα», με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ στο 27΄με αυτογκόλ του Ογιαρθάμπαλ μετά από κόρνερ του Ούλμερ, με το 0-1 να παραμένει μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να ισοφαρίσουν και το κατάφεραν στο 57′, με τον Οντριοθόλα να κάνει τρομερή ατομική προσπάθεια και να νικάει τον Βάλκε. Η πίεση από μεριάς Βάσκων αυξήθηκε και στο 80ο λεπτό ο Γιανουζάι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-1 και ξεσήκωσε το Ανοέτα. Το ισπανικό γήπεδο, όμως, πάγωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μιναμίνο να ισοφαρίζει και να αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Εουσέμπιο Σακριστάν): Ρούγι, Οντριοθόλα, Γιορέντε, Μορένο (76′ Ελουστόνδο), Ροντρίγκες, Ιγιαραμέντι, Θουμπέλντια, Ογιαρθάμπαλ, Πριέτο, Χουάνμι (46′ Γιανουζάι), Μπαουτίστα (68′ Αγκιρέτσε).

Σάλτσμπουργκ (Μάρκο Ρόζε): Βάλκερ, Λάινερ, Ούλμερ, Ραμάλιο (76′ Πόνγκρατσιτς), Καλέτα-Καρ, Σαμασέκου, Σλάγκερ, Γιάμπο (76′ Μιναμίνο), Χαϊντάρα, Νταμπούρ, Χουάνγκ (46′ Γκούλμπραντσεν).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ