Ολυμπιακός : Τα φαντάσματα των πρώην

Ολυμπιακός : Τα φαντάσματα των πρώην

Η μοίρα παίζει… παιχνίδια στους Ερυθρόλευκους. Στο Champions League οι Βαλμπουενά και Σα αγωνίστηκαν απέναντι σε Μαρσέιγ και Πόρτο, ενώ τώρα ο Σωκράτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Αρσεναλ – Γνώριμοι στους Πειραιώτες και οι διαιτητές του παιχνιδιού.

«Σεβόμαστε την Αρσεναλ, αλλά δεν την φοβόμαστε». Αυτό είναι το μότο που κυριαρχεί στο μεγάλο λιμάνι, λίγες ώρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τους Λονδρέζους, για τους «16» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός έχει έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απέδειξαν και κόντρα στην PSV ότι μπορούν να σταθούν στο κορυφαίο επίπεδο και να αποκλείσουν ευρωπαϊκά μεγαθήρια, με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ. Το… ένιωσε πέρσι μάλιστα στο πετσί της και η Αρσεναλ, με την ομάδα του Πειραιά να πετυχαίνει μια επική νίκη στο Λονδίνο (1-2) και να πετάει εκτός διοργάνωσης τους Κανονιέρηδες.

Η κληρωτίδα έφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αντιμέτωπους τους Ερυθρόλευκους με τους Βρετανούς, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να είναι το πρόσωπο του ζευγαριού, αφού μέχρι τον Ιανουάριο αγωνιζόταν στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Πέρσι έπαιξε στα ματς με τον Ολυμπιακό και έζησε τον αποκλεισμό. Φέτος, ο 32χρονος σέντερ μπακ θα αγωνιστεί με τα ερυθρόλευκα απέναντι στην πρώην ομάδα του και θα προσπαθήσει να πληγώσει τους πρώην συμπαίκτες του.

Όπως έκανε ο Μπρούμα απέναντι στην PSV. Ο Πορτογάλος, ο οποίος ανήκει στην ολλανδική ομάδα και αγωνίζεται ως δανεικός στον Ολυμπιακό. Στον προηγούμενο γύρο έπαιξε και στα δύο ματς με την Αϊντχόφεν και βοήθησε τους Πειραιώτες να αποκλείσουν την ομάδα του Σμιτς. Μάλιστα, με επεισοδιακό τρόπο, με τον ίδιο να πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του μια επική πρόκριση μέσα στην Ολλανδία.

Επιστροφή στον… τόπο του εγκλήματος είχαμε φέτος και για τους Βαλμπουενά και Σα, οι οποίοι στο Champions League αντιμετώπισαν τις πρώην ομάδες τους, Μαρσέιγ και Πόρτο. Ο Γάλλος μέσος είναι ένας θρύλος για τον σύλλογο της Μασσαλίας, ενώ ο Σα αναδείχθηκε από την πορτογαλική ομάδα, από την οποία τον αγόρασε ο Ολυμπιακός. O βραχύσωμος μέσος μάλιστα, όπως και ο Μπρούμα, πλήγωσε την πρώην ομάδα του, αφού είχε την ασίστ στη νίκη των Πειραιωτών με 1-0 στο Καραϊσκάκη. Μια νίκη που τους έδωσε την πρόκριση στο Europa League.

Οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ δεν θα είναι τα μόνα γνώριμα πρόσωπα που θα δει ο Παπασταθόπουλος στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Πέμπτης. Ο διεθνής στόπερ γνωρίζει πολύ καλά και τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Τον Ντάνιελ Σίμπερτ, ο οποίος ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει την αναμέτρηση των Πειραιωτών με τους Κανονιέρηδες. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Γιαν Σάιντελ, Ράφαελ Φόλτιν. Tέταρτος ορίστηκε ο Κρίστιαν Ντίνγκερτ. Στο VAR θα βρίσκεται ο Μάρκο Φριτς, ενώ AVAR θα είναι ο Σάσα Στέγκεμαν.

Ο Σωκράτης γνωρίζει τον Γερμανό διαιτητή από την θητεία του στην Ντόρτμουντ. Όταν έπαιζε στην ομάδα της Βεστφαλίας, ο Ντάνιελ Σίμπερτ είχε διαιτητεύσει δέκα παιχνίδια της Ντόρτμουντ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με το συγκρότημα του Ελληνα σέντερ να έχει απολογισμό 8-1-1.

Ο Σίμπερτ είναι γνώριμος και στον Ολυμπιακό, αφού φέτος είχε διευθύνει το παιχνίδι με την Πόρτο στην Ιβηρική Χερσόνησο για τους ομίλους του Champions League. Ο Γερμανός δεν αποδείχθηκε πάντως το ίδιο… γουρλής για τους Πειραιώτες, όπως με τον Σωκρατη, αφού η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ηττήθηκε με 2-0 από τους Πορτογάλους του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Γνωστά πρόσωπα στους ανθρώπους της πειραϊκής ομάδας είναι επίσης ο VARίστας Μάρκο Φριτς, αλλά και ο AVAR Σάσα Στέγκεμαν, αφού το 2019 τους ειχε βρει στον δρόμο του σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, ο Φριτς ήταν στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 (17/3/2019) και ο Στέγκεμαν στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1 (22/9/2019).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ