Τους «ηλεκτρίζει» η υπόθεση Σωκράτης

Τους «ηλεκτρίζει» η υπόθεση Σωκράτης

Ο τρόπος που έφυγε από την Άρσεναλ. Ο ρόλος του Αρτέτα…

Από το μεσημέρι της 26 Φεβρουαρίου γράφτηκαν ήδη πολλά. Δεν συμβαίνουν άλλωστε κάθε μέρα τέτοιες συμπτώσεις. Από τη μια Άρσεναλ και Ολυμπιακός ξανά σε νοκ άουτ πρόκρισης, έναν χρόνο μετά τον θρίαμβο των Πειραιωτών. Από την άλλη ο Παπασταθόπουλος που άφησε το Λονδίνο στις 25 Ιανουαρίου και στις 26 ανακοινώθηκε από τους νταμπλούχους.

Και αν για το πρώτο, πέρα από την έκπληξη προφανώς δεν μπορείς να πεις πολλά; Τα αγγλικά ΜΜΕ με συνέπεια αυτό το διάστημα ψάχνουν απαντήσεις για το άλλο. Για τον τρόπο με τον οποίο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποχώρησε από τους Gunners.

Από αναντικατάστατος, ξαφνικά εκτός «πλάνου». Έπειτα έξι μήνες αναμονής στον… πάγο. Και τελικά ένα διαζύγιο με μπόλικες εύλογες απορίες. Για το πως ένας «βασικός» ποδοσφαιριστής αυτού του επιπέδου, εκτροχιάστηκε από μια ομάδα που εν το μεταξύ έχει χειρότερες αμυντικές επιδόσεις από πριν.

Υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός στην Άρσεναλ για τη φετινή σεζόν. Και δεν το λες ότι ο Μικέλ Αρτέτα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη ούτε του κοινού αλλά ούτε και των media. Ακόμη και όταν σενάρια από την Βαρκελώνη τον αναφέρουν ως τον επόμενο προπονητή της Μπαρτσελόνα.

Οι Gunners είναι ασταθέστατοι. Και πλέον ο προπονητής είναι εκεί 15 μήνες. Άρα σίγουρα χρεώνεται αυτή την εικόνα. Σκεφτείτε λοιπόν τώρα, ο Παπασταθόπουλος να στερήσει από τους Λονδρέζους και τον τελευταίο υπαρκτό στόχο της σεζόν: Το Europa League. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει…

«Θες να αποδείξεις πράγματα στον Αρτέτα;» ρωτήθηκε χθες ο Σωκράτης ο 32άχρονος αμυντικός, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε Λονδρέζικο μέσο. «Όχι, δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν ποιος είμαι. Δούλεψα με κάποιους από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο και έπαιζα τακτικά, δεν έχω να αποδείξω τίποτα στον Αρτέτα ή σε κάποιον άλλο. Ήταν απόφασή του και της ομάδας και την αποδέχτηκα» απάντησε αποφεύγοντας να ρίξει λάδι στην φωτιά.

Η πίεση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Το απόγευμα εμφανίστηκε ένας Άγγλος δημοσιογράφος στην συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού. Μόνο και μόνο για να ρωτήσει τον Παπασταθόπουλο, πως έφυγε από την Άρσεναλ. Ποιος ήταν ο ρόλος του Αρτέτα. Ποιος ήταν ο ρόλος της διοίκησης κλπ. Ο Σωκράτης και πάλι δεν «τσίμπησε». «Δεν είναι της παρούσης» είπε «για μια τέτοια συζήτηση». Αν θα τριτώσει; Το αυριανό αποτέλεσμα σαφώς και θα παίξει τον ρόλο του και στην εξέλιξη αυτής της ιστορίας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ