Ολυμπιακός : Οι δοκιμές με στόπερ Εμβιλά και Λαλά, και το plan b του Μαρτίνς

Ολυμπιακός : Οι δοκιμές με στόπερ Εμβιλά και Λαλά, και το plan b του Μαρτίνς

Τι θα κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός αν ο Μπα δεν τα καταφέρει.

Οριακή η κατάσταση με τον Ουσεϊνού Μπα. Και όπως φαίνεται η συμμετοχή του στο αποψινό ματς θα κριθεί στο νήμα: Θα κάνει μια «παυσίπονη» ένεση ο 25άχρονος κεντρικός αμυντικός. Και θα δοκιμάσει στο «ζέσταμα». Την τελευταία ώρα.

Αν τα καταφέρει; Τότε τα χαρτιά είναι ανοιχτά στο τραπέζι: 4-3-3 με Μπρούμα, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Με Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή. Και με Λαλά, Σωκράτη, Ρέαμπτσιουκ στην ευθεία του Αφρικανού για την βασική ζώνη άμυνας.

Αν δεν τα καταφέρει όμως; Με δεδομένο όμως ότι πρόκειται για μια ιστορία με ενδιαφέρον αξίζει να την πούμε από την αρχή. Από την Κυριακή όταν ο Μπα τραυματίστηκε στο ματς με τη Λαμία, υπήρχε η αίσθηση ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Ότι ο 25άχρονος στο τέλος θα τα καταφέρει. Έστω και με ένεση. Ο Μαρτίνς όμως πολύ λογικά μην έχοντας τον ποδοσφαιριστή στη διάθεση του για το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης προχώρησε σε δύο βασικές δοκιμές αναζητώντας «plan b».

Μια αλλαγή που αλλάζει μαζί και τη διάταξη, γυρίζοντας τον Ολυμπιακό σε 4-2-3-1. Και μια που τον διατηρεί σε σχηματισμό 4-3-3. Στην πρώτη; Ο Γιαν Εμβιλά έγινε ο παρτενέρ του Σωκράτη στην άμυνα –όπως με τη Λαμία-. Ο Καμαρά στάθηκε δίπλα στον Μπουχαλάκη σαν δεύτερο αμυντικό χαφ. Ο Βαλμπουενά βρέθηκε στο «10». Ο Μπρούμα στο δεξί άκρο της επίθεσης. Και ο Μασούρας στο αριστερό. Ο Έλληνας winger είναι συνεπέστατος ανασταλτικά. Έχει πολύ καλή τακτική προσέγγιση. Ανταποκρίνεται στο αμυντικό transition και θεωρητικά μπορεί να ενισχύσει και τη μεσαία γραμμή στο παιχνίδι «μετάβασης». Για αυτό λοιπόν και ο Μαρτίνς τον επέλεξε.

Στη δεύτερη δοκιμή, και σε κάτι που δεν είναι γνωστό μέχρι τώρα: Θέση στόπερ πήρε ο Κένι Λαλά! Γιατί; Για να παραμείνει ο σχηματισμός με τους 3 κεντρικούς χαφ. Δηλαδή με τον Εμβιλά, τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά. Μπρούμα και Βαλμπουενά οι wingers. Ελ Αραμπί φυσικά στην επίθεση. Και όσο για το δεξιό άκρο της άμυνας; Αυτό δόθηκε στον Θανάση Ανδρούτσο. Η άμυνα λοιπόν σε αυτή την δοκιμή ήταν Ανδρούτσος, Λαλά, Σωκράτης και Ρέαμπτσιουκ.

Ποιο εγκρίθηκε ως plan b; Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο. Εκείνο με τον Εμβιλά πλάι στον Σωκράτη. Και τον Ολυμπιακό σε 4-2-3-1 διάταξη με νέο πρόσωπο τον Μασούρα. Θα προτιμούσαμε όμως προφανώς να μην χρειαστεί να το διαπιστώσουμε με το σφύριγμα της σέντρας απόψε. Γιατί αυτό θα σημαίνει ότι ο Ουσεϊνου Μπα δεν θα τα έχει καταφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ