Τι σχέση έχει ο «φονιάς» Ελ Αραμπί με Τζόλε, Αναστόπουλο και Μήτρογλου! (vids)

Τι σχέση έχει ο «φονιάς» Ελ Αραμπί με Τζόλε, Αναστόπουλο και Μήτρογλου! (vids)

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί συνεχίζει να γράφει ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού και πλέον είναι κοντά στο να σπάσει μυθικά ρεκόρ με τον Θρύλο στην Ευρώπη! Ακόμη και να ξεπεράσει ιερά τέρατα αυτού του συλλόγου!

Το «πολυβόλο»… τρομοκράτησε για μία ακόμη φορά το Λονδίνο! Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε το γκολ του Ολυμπιακού στη νίκη με σκορ 1-0 στη χθεσινή (18/3) ρεβάνς με την Άρσεναλ. Ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν έφτανε για την πρόκριση, αλλά απέδειξε για μία ακόμη φορά πως ο Θρύλος δεν τα παρατά ποτέ! Και ότι στην Ευρώπη πλέον έχει αλλάξει επίπεδο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ελ Αραμπί είναι ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού. Γνωστό αυτό. Είναι ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία πέρσι, δίνοντσς την πιο επική «ερυθρόλευκη» ευρωπαϊκή πρόκριση όλων των εποχών, με το τέρμα του στο 120′ της ρεβάνς του «Έμιρεϊτς». Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το γκολ για το οποίο ο Μαροκινός επιθετικός θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια από τους φίλους του Ολυμπιακού.

Το χθεσινό τέρμα του Ελ Αραμπί ήταν το 11ο συνολικά στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις με τη φανέλα των Πειραιωτών. Και τα προηγούμενα 10 έχουν τη δική τους αξία. Τα δύο με την Κράσνονταρ που «κλείδωσαν» την είσοδο στους ομίλους του Champions League το καλοκαίρι του 2019. Τα γκολ με την Μπάγερν, την Τότεναμ, τον Ερυθρό Αστέρα (που έδωσε πρόκριση στα νοκ-άουτ του Europa League). Τα τέρματα με Γουλβς, Ομόνοια, Αϊντχόφεν, που συνέβαλαν σε προκρίσεις ή πήγαν να δώσουν πρόκριση. Όλα είναι ένα κι ένα.

Βάζει πλώρη για την κατάρριψη σπουδαίου ρεκόρ!

Ωστόσο, ο Ελ Αραμπί δεν σταματά εδώ. Το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό λήγει το καλοκαίρι του 2022 και μέχρι τότε θέλει να έχει μπει στο πάνθεον της ιστορίας αυτού του συλλόγου. Μια για πάντα. Τα ρεκόρ που κυνηγάει «ζαλίζουν». Ένα από αυτά, είναι τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει ποτέ παίκτης του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Ποιος είναι πρώτος στη σχετική λίστα; Οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Κώστας Μήτρογλου μοιράζονται την πρώτη θέση με 15 γκολ έκαστος. Πέντε γκολ ακόμη θέλει ο Μαροκινός φορ και τους πέρασε! Στην 3η θέση με 14 τέρματα είναι ο Νίκος Αναστόπουλος, 4ος ο Ελ Αραμπί με 11.

Εκτός από «πολυβόλο», ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ένα πολύ… γρήγορο πιστόλι! Καθώς αυτά τα 11 γκολ τα έχει πετύχει μόλις σε 23 ματς! Ενώ ο «Τζόλε» χρειάστηκε 85 αναμετρήσεις για να βάλει 15 γκολ. Ο Μήτρογλου το έκανε σε 44 ματς. Και ο «Ανάστο» σε 29 παιχνίδια πέτυχε 14 ευρωπαϊκά γκολ.

Αναλυτικά όλα τα ευρωπαϊκά γκολ του Ελ Αραμπί:

Αρσεναλ – Ολυμπιακός           0-1, 1 γκολ, Europa League

Ολυμπιακός – Αρσεναλ           1-3, 1 γκολ, Europa League

Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν         4-2, 1 γκολ, Europa League

Ολυμπιακός – Ομόνοια           2-0, 1 γκολ, Προκριματικά Champions League

Ολυμπιακός – Γουλβς            1-1, 1 γκολ Europa League

Αρσεναλ Ολυμπιακός             1-2, 1 γκολ, Europa League

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας   1-0, 1 γκολ, Champions League

Τότεναμ – Ολυμπιακός           4-2, 1 γκολ, Champions League

Ολυμπιακός – Μπάγερν           2-3, 1 γκολ, Champions League

Κράσνονταρ – Ολυμπιακός        1-2, 2 γκολ, Προκριματικά Champions League

Από τα 11 γκολ που έχει σημειώσει ο Ελ Αραμπί στην Ευρώπη, τα 5 είναι στο Europa League, τα 3 στα προκριματικά του Champions League και τα υπόλοιπα 3 στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ