Το απίστευτο 15/15 των Ισπανών που δίνει έξτρα… boost στη Βιγιαρεάλ! (pic)

Το απίστευτο 15/15 των Ισπανών που δίνει έξτρα… boost στη Βιγιαρεάλ! (pic)

Η Βιγιρεάλ αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αποψινό τελικό του Europa League και ευελπιστεί να... πατήσει πάνω στην παράδοση που έχουν φτιάξει οι Ισπανοί τα τελευταία 20 χρόνια...

Βραδιά τελικού Europa League απόψε. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το μεγάλο τρόπαιο στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Οι «κόκκινοι διάβολοι» για την πρώτη τους κούπα στην εποχή του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και το «κίτρινο υποβρύχιο» για την πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας του.

Η Γιουνάιτεντ μοιάζει να είναι το μεγάλο φαβορί… Τουλάχιστον στα χαρτιά. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεπέρασαν σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Ρόμα και κλείδωσαν τη θέση τους για τον τελικό του Γκντανσκ, πηγαίνοντας δίκαια με τον τίτλο του φαβορί.

Από την άλλη η Βιγιαρεάλ που θέλει να γράψει ιστορία και να κατακτήσει για πρώτη φορά έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Ένα από τα… boost της ομάδας είναι φυσικά ο Mr Europa League. Ο λόγος φυσικά για τον Ουνάι Έμερι που ξέρει πολύ καλά πως κερδίζεται η διοργάνωση.

Ωστόσο το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει ακόμα ένα… χαρτί. Μιλάμε για την παράδοση που έχουν φτιάξει οι Ισπανοί τα τελευταία χρόνια στους ευρωπαϊκούς τελικούς. Τα τελευταία 20 χρόνια, οι ισπανικές ομάδες έχουν δώσει το «παρών» σε 15 διαφορετικούς τελικούς (δεν μετράνε οι «εμφύλιοι»).

Ποιο είναι το ρεκόρ τους; 15/15! Και στους 15 τελικούς που έχουν δώσει το «παρών» οι ισπανικές ομάδες, ο τίτλος έχει καταλήξει στα χέρια τους! Ένα στατιστικό που μπορεί να προκαλέσει έναν… φόβο στην Σόλσκιερ και στους ποδοσφαιριστές του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ