Όταν η Σλόβαν Μπρατισλάβας απέκλειε τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν η Σλόβαν Μπρατισλάβας απέκλειε τον ΠΑΟΚ (vids)

Δυο χρόνια πριν οι Σλοβάκοι έστελναν σπίτι του τον ΠΑΟΚ στα play off του Europa League. Δεύτερη φορά στον δρόμο του Ολυμπιακού η Σλόβαν Μπρατισλάβας καθώς το 2009 οι «ερυθρόλευκοι» την είχαν αποκλείσει με δύο νίκες στα προκριματικά του Champions League.

Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τα προκριματικά του Champions League, η Σλόβαν Μπρατισλάβας θα είναι η αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» στα play off του Europa League. Μια ομάδα που δεν είναι και τόσο άγνωστη όχι μόνο στους Πειραιώτες αλλά και στον ΠΑΟΚ ο οποίος έχει μάλιστα τραυματική εμπειρία από τους Σλοβάκους.

Δύο χρόνια πριν, ο νταμπλούχος τότε Δικέφαλος με τον Αμπέλ Φερέιρα στο τιμόνι του, κληρώθηκε με τη Σλόβαν για τα play off του Europa League και θεωρήθηκε ως το μεγάλο φαβορί για την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης. Στο χορτάρι βέβαια ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων αφού κατάφερε να αποκλειστεί και να μείνει εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο.

Στο πρώτο ματς οι «ασπρόμαυροι» ηττήθηκαν με 1-0 και η ρεβάνς της Τούμπας απέκτησε χαρακτήρα τελικού για τον ΠΑΟΚ. Κάτι σαν αυτή με την Μποέμιαν δηλαδή που έρχεται την Πέμπτη (12/8). Τα πράγματα δεν πήγαν καλά όμως στη Θεσσαλονίκη με τη Σλόβαν να παίρνει το προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο, τον ΠΑΟΚ να γυρίζει το ματς και πάνω που έψαχνε ένα γκολ για να πάρει την πρόκριση, ήρθε το 2-2 για να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα πρόκρισης του Δικεφάλου.

Η νίκη με 3-2 δεν άλλαξε κάτι αφού τότε ίσχυε το εκτός έδρας γκολ και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από το Europa League, σε ένα από τα πολλά πατατράκ των τελευταίων ετών για τους Θεσσαλονικείς.

Ούτε όμως στον Ολυμπιακό είναι άγνωστη η προσεχής του αντίπαλος. Και μάλιστα του ξυπνά πολύ ευχάριστες μνήμες. Πίσω στο 2009 οι δύο ομάδες είχαν έρθει αντιμέτωπες στα προκριματικά του Champions League με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν κανένα πρόβλημα.

Δύο νίκες με 2-0 και εύκολη πρόκριση στα play off της διοργάνωσης για την ομάδα του Τιμούρ Κετσμπάγια που στη συνέχεια κατάφερε να μπει στους ομίλους εκείνης της σεζόν. Κάτι ανάλογο φιλοδοξεί να κάνει και τώρα ο Ολυμπιακός που είναι φυσικά το φαβορί του ζευγαριού, όπως ήταν και τότε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ