Ντινάμο Κιέβου – Λάτσιο 0-2

Ντινάμο Κιέβου – Λάτσιο 0-2

Η Μαρσέιγ πέρασε από το Σαν Μαμές (2-1 την Μπιλμπάο), η Λειψία πήρε ισοπαλία μέσα στην Αγία Πετρούπολη (1-1 με την Ζενίτ), η Λάτσιο νίκησε την Ντινάμο Κιέβου (2-0) και οι τρεις τους προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση του Europa League.

Μέσα στην Ιταλία η Ντινάμο Κιέβου έπαιξε στα ίσια την Λάτσιο, πήρε ισοπαλία με δύο εκτός έδρας γκολ (2-2) και παράλληλα μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. Στη ρεβάνς της Ουκρανίας, όμως, η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι αποκατέστησε την τάξη, ήταν ανώτερη και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League.

Στο 23′ ο Λούκας Λέιβα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, με τον Βραζιλιάνο να έχει δύο γκολ στις επτά εμφανίσεις του με τη Λάτσιο στη διοργάνωση, όσα και στις 25 που είχε με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά, βρήκαν ευκαιρίες (Τσιγκάνκοφ στο 73′ και το 89′, Γκονζάλες στο 78′), η Λάτσιο όμως βρήκε γκολ, με τον.. απόλυτο Ντε Φράι (πέντε τελικές φέτος, πέντε γκολ!) να σκοράρει στο 83′ το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ στην καριέρα του και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Η Ντινάμο Κιέβου, η ομάδα που απέκλεισε την ΑΕΚ στον προηγούμενο γύρο, είχε να χάσει στην έδρα της για το Europa League από το 2014, τρέχοντας ένα σερί έντεκα παιχνιδιών δίχως ήττα.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαρσέιγ 1-2

Μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα, η Μαρσέιγ νίκησε και στην Ισπανία την Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-1) και προκρίθηκε πανηγυρικά στους οκτώ του Europa League. Στο 38′ ο Παγιέ έκανε όμορφη προσπάθεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ανατράπηκε από τον Λεκέ μέσα στην περιοχή και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του πέναλτι, νικώντας τον Ερερίν και ανοίγοντας το σκορ. Με πέντε γκολ και εννιά ασίστ, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός εμπλέκεται πλέον σε 14 γκολ στις 17 συμμετοχές του στο Europa League. Στο 52′, με όμορφο πλασέ, ο Λούκας Οκάμπος έκανε το 2-0, με τον Ινάκι Γουίλιαμς να διαμορφώνει στο 74′ το τελικό αποτέλεσμα και να σκοράρει το υπ αριθμόν 100 γκολ της ομάδας του στο Europa League. Τρία λεπτά αργότερα ο Αντούριθ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά με τους Γάλλους να προκρίνονται δίκαια στους «8».

https://twitter.com/OptaJean/status/974372766966337536

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Λειψία 1-1

Μέσα στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη, η Λειψία μπορεί να μη νίκησε, πήρε όμως μια «χρυσή» ισοπαλία (1-1), που σε συνδυασμό με τη νίκη της στον πρώτο αγώνα (2-1), της έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Ζαν Κέβιν Ογκουστίν άνοιξε το σκορ με στο 22′ με όμορφη προσπάθεια, με την Ζενίτ να προειδοποιήσει δις (με τον Παρέδες στο 26′ και τον Ριγκόνι στο 44′) και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου να φέρνει το ματς στα ίσια με κοντινή προβολή του Ντριούσι. Στο 82′ ο Βέρνερ έχασε πέναλτι και την ευκαιρία να σκοράρει το 18ο φετινό του γκολ, η Λειψία όμως πήρε την πρόκριση θα δώσει το παρών στην αυριανή κλήρωση. Μάλιστα, η ομάδα του Ραλφ Χάσενχαλτ έγινε η πρώτη γερμανική μετά την Καρλσρούη (1993/94) και η πρώτη γενικότερα μετά την Χετάφε το 2007/08, που προκρίνεται στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην παρθενική της σεζόν εκτός των συνόρων.

Ντινάμο Κιέβου – Λάτσιο 0-2

 

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Λειψία 1-1

 

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαρσέιγ 1-2

Πλζεν – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1 

Ένα γκολ του Ροντρίγκο Μπατάλια στο 105′ ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, παρά την ήττα της με 2-1 στην Τσεχία από την Πλζεν.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6′ με τον αρχηγό τους, Μάρεκ Μπάρος, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στην «καρδία» της άμυνας της Σπόρτινγκ. Η ομάδα του Ζόρζε Ζέζους πήρε τα ηνία του ματς από εκείνο το σημείο και έχασε μια ασύλληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ακούνια στην αρχή του δευτέρου μέρους, με τον Αργεντινό να σουτάρει αρχικά στο δοκάρι και στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα άουτ σε άδειο τέρμα.

Η ομάδα του Πάβελ Βρμπα κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο 64′ με το δεύτερο τέρμα του Μάρεκ Μπάκος στην αναμέτρηση, μετά από ωραία προσπάθεια του Χάβελ, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο έμπειρος επιθετικός με προβολή έκανε το 2-0.

Στις καθυστερήσεις ο Γερμανός διαιτητής, Τομπάιας Στίελερ, έδωσε ένα υπερβολικά αυστηρό πέναλτι υπέρ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά ο Χρούσκα απέκρουσε την εκτέλεση του Ντοστ και ο Φερνάντες στη συνέχεια έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην παράταση ο Ροντρίγκο Μπατάλια «λύτρωσε» τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο 105′, κερδίζοντας την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο Φερνάντες, διαμορφώνοντας το τελικός 2-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ