Αποθέωση για Βαλμπουενά στο «Σουκρού Σαράτσογλου» (vid)

Αποθέωση για Βαλμπουενά στο «Σουκρού Σαράτσογλου» (vid)

Το μοναδικό τελετουργικό στην προθέρμανση της Φενέρμπαχτσε και η απίστευτη αποθέωση του Ματιέ Βαλμπουενά, που έφτασε έως το ζέσταμα των Τούρκων!

Κάθε ομάδα έχει τους δικούς της κανόνες, που συχνά υποτάσσονται στα «θέλω» των οπαδών. Ή καλύτερα, σέβονται την πραγματική δύναμη των ομάδων. Που δεν είναι άλλη από τον κόσμο. Στη Φενέρμπαχτσε αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Ξέχωρα, όμως, από όσα συμβαίνουν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας κάθε αγώνα, όσα γίνονται μέσα στο γήπεδο, είναι εκείνα που προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση.

Πριν αναφερθούμε στη λατρεία των Τούρκων οπαδών στον Ματιέ Βαλμπουενά, λοιπόν, έχει σημασία να εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει στη Φενέρ. Διότι η αλήθεια είναι πως δεν το συναντάς συχνά. Εξηγούμαστε…

Όταν η ομάδα της Φενέρ βγαίνει για ζέσταμα, πέραν από τα κλασικά συνθήματα παρότρυνσης από τον κόσμο, ξεκινάει και το πραγματικό σόου, με πρωταγωνιστές κόσμο και ποδοσφαιριστές.

Ενώ, λοιπόν, οι οπαδοί της Φενέρ τραγουδούν τα συνθήματά τους, ξαφνικά αρχίζουν να τραγουδούν το όνομα ενός παίκτη. Αυτός ο παίκτης αφήνει την προθέρμανση (δεν έχει σημασία πού γίνεται, ό,τι και να κάνει) και φεύγει προς την πλευρά του πέταλου από όπου ακούγεται το όνομά του. Πηγαίνει τρέχοντας και όταν φτάνει κοντά στον κόσμο, πανηγυρίζει γυρνώντας τη γροθιά του… τρεις φορές, με τον κόσμο να κινείται στον δικό του ρυθμό.

Αυτό το τελετουργικό επαναλαμβάνεται με όλους τους ποδοσφαιριστές. Ολους. Μηδενός εξαιρουμένου. Όταν ακούγεται το όνομα ενός παίκτη, φεύγει στο αντίστοιχο πέταλο που τον καλεί (σ.σ. τραγουδούν εναλλάξ) και κάνει ό,τι περιγράψαμε παραπάνω.

Αυτό έκανε και ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος εξτρέμ του Ολυμπιακού λατρεύεται από τους οπαδούς της Φενέρ. Χωρίς εισαγωγικά. Και μόλις εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση, το τελετουργικό… επαναλήφθηκε. Αυτή τη φορά, όμως, όχι με παίκτη της Φενέρ. Αλλά με τον 37χρονο αρχηγό των Πειραιωτών. Ο οποίος γνώρισε πρωτοφανή αποθέωση, με όλο το γήπεδό του να φωνάζει το όνομά του. Μάλιστα, έφτασε έως το μισό του γηπέδου που έκανε προθέρμανση η Φενέρ, καθώς εκείνο το πέταλο τον καλούσε!

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ