Η φάπα του Μοντέστο στον Αγκιμπού, η… στενοχώρια και το σκάουτινγκ των διαμαντιών

Η φάπα του Μοντέστο στον Αγκιμπού, η… στενοχώρια και το σκάουτινγκ των διαμαντιών

Ο Φρανσουά Μοντέστο βρήκε και έφερε στην Ελλάδα τον Αγκιμπού Καμαρά με... μηδέν ευρώ, αλλά μετά τη Φενέρ, το μενού δεν είχε πανηγυρισμούς. Είχε... φάπα.

Η παρουσία του Φρανσουά Μοντέστο στον Ολυμπιακό έχει συνδυαστεί με μια σειρά πολύ σημαντικές ποδοσφαιρικές ανακαλύψεις. Ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν με λίγα ή… τίποτα και που εξελίχθηκαν σε παίκτες εκατομμυρίων, μέσα από την εξελικτική διαδικασία του Ολυμπιακού και το πλάνο για τη βελτίωση και ποδοσφαιρική τους «άνθιση».

Ο Μάντι Καμαρά, ο Πάπε Σισέ, ο Ουσεϊνού Μπα είναι τρία απτά παραδείγματα πραγματικού σκάουτινγκ. Αλλά και οι τρεις «υποκλίνονται» στη μοναδική περίπτωση που ονομάζεται Αγκιμπού Καμαρά. Μια περίπτωση τελείως διαφορετική από τις άλλες. Μια περίπτωση από εκείνες που ζηλεύουν όλοι οι πραγματικοί σκάουτς στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ενας παίκτης που αποκτήθηκε με «μηδέν» ευρώ και μόλις μία επαγγελματική συμμετοχή και που ήδη δείχνει τι ακριβώς είναι ικανός να κάνει.

Ο Αγκιμπού είναι το νέο διαμαντάκι του Ολυμπιακού. Ανακαλύφθηκε από τη Β’ ομάδα της Λίλ. Και… εκλάπη με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ακόμη οι Ερυθρόλευκοι να πληρώσουν. Καθώς ακόμη δεν έχουν καθοριστεί τα τροφεία του. Τα οποία δεν θα είναι πάνω από 100.000 €!

Ο παίκτης που ο Πέδρο Μαρτίνς ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που τον είδε. Ενας έρωτας με την πρώτη ματιά, που αλλάζει τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος χρειάστηκε μόλις 14 ημέρες προπονήσεων να δει τον 20χρονο μέσο από τη Γουινέα για παραδεχθεί πως «αυτό το παιδί είναι έτοιμο να παίξει». Και τον έβαλε να παίξει αμέσως. Στο παιχνίδι με τη Νέφτσι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Δεν τον έβαλε μόνο σε δύο παιχνίδι: Στο Μπακού, όπου δεν πήγε λόγω Covid. Και στη Βουλγαρία, κόντρα στη Λουντογκόρετς. Παρότι ήταν ο σκόρερ της ισοφάρισης στο Φάληρο. Δεν τον έβαλε και το μετάνιωσε. Δεν το κρύβει μάλιστα.

Κόντρα στη Φενέρμπαχτσε ο Αγκιμπού ήταν συγκλονιστικός. «Εφαγε» το γήπεδο, έκανε ό,τι ήθελε τους μέσους της τουρκικής ομάδας. Εκλεψε μπάλες, αλλοίωσε τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων, αλλά ήταν εκπληκτικός και στο επιθετικό κομμάτι. Και το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ. Καθώς και τις δύο φορές που βρέθηκε σε σημείο βολής, τον νίκησε ο γκολκίπερ της Φενέρ.

Μετά το τέλος του αγώνα στο «Σουκρού Σαράτσογλου», ο Αγκιμπού βγήκε από τα αποδυτήρια με τον «αδερφό» και «μέντορά» του, Μάντι Καμαρά. Πριν μπουν στο πούλμαν, βρέθηκε μπροστά τους ο Φρανσουά Μοντέστο. Ο άνθρωπος που τους ανακάλυψε και τους έφερε στον Πειραιά. Αλλά αντί για συγχαρητήρια, το μενού περιλάμβανε νουθεσία, αλλά και μια φιλική «φάπα».

Ο Κορσικανός, αφού τους συνεχάρη και τους δύο, έπιασε τον 20χρονο χαφ και άρχισε να του μιλάει. Για την ακρίβεια, άρχισε να του κάνει παρατηρήσεις. Κυρίως για το γεγονός ότι απογοητεύτηκε που δεν σκόραρε. Ο Μοντέστο ήταν αυστηρός μαζί του, όχι επειδή έχασε τις ευκαιρίες, αλλά διότι δεν πρέπει να «πέφτει» ποτέ ψυχολογικά, ειδικά από τη στιγμή που τα κάνει όλα σωστά. Είναι θέμα χρόνου να του βγουν και τα γκολ και οι ασίστ και όλα. Στη συνέχεια, αφού τον αγκάλιασε, του έριξε μια φιλική φάπα και τον έστειλε στο πούλμαν, για να απολαύσει μαζί με τους συμπαίκτες του μια ιστορική νίκη. Που είχε φαρδιά πλατιά και τη δική του σφραγίδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ