Ολυμπιακός – Το «κλειδί» στο πλάνο νίκης του Μαρτίνς

Ολυμπιακός – Το «κλειδί» στο πλάνο νίκης του Μαρτίνς

Το πλάνο είναι δεδομένο, όχι όμως και αυτοί που θα το υπηρετήσουν για να πάρει και στη Φρανκφούρτη αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός.

Ο στόχος του Ολυμπιακού στη Φρανκφούρτη είναι ξεκάθαρος. Να διατηρήσει το αήττητο που τρέχει στη σεζόν και να παραμείνει «αφεντικό» για την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Το πλάνο που ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει ξεκάθαρο. Με τη μεσαία γραμμή να αποτελεί το «κλειδί» για τη σωστή εφαρμογή του που θα φέρει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουν στον Ολυμπιακό. O Πορτογάλος τεχνικός μίλησε πολύ για την Άιντραχτ και τον τρόπο παιχνιδιού της και στους παίκτες του, και θα το κάνει ξανά και πριν τον αγώνα.

Για το κάθετο ποδόσφαιρο που παίζει, για την εξαιρετική φυσική κατάσταση που έχει. Αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί να «νεκρά» σημεία της στην άμυνα. Μια άμυνα που δέχεται σε κάθε ματς γκολ, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μια άμυνα που… προσφέρει μέσο όρο 9 τελικές στον αντίπαλο! Με τον Ολυμπιακό να είναι ομάδα που στις 9 τελικές μπορεί να σκοράρει παραπάνω απ μια φορά, όπως έκανε στην Πόλη.

Μπορεί ο αντίπαλος να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά συγκριτικά με το 3-0 της Πόλης όμως ο Ολυμπιακός χρειάζεται να κάνει την ίδια καλή δουλειά στα μήκη και πλάτη του γηπέδου για να πάρει το αποτέλεσμα.
Με το πλάνο του Μαρτίνς να στηρίζεται στο δυνατό κέντρο και την γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση με την ταχύτητα να είναι επίσης παράγοντας «κλειδί».

Και αν το πλάνο του Μαρτίνς δύσκολα θα διαφοροποιηθεί ακόμη και τώρα, λίγες ώρες πριν το ματς δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά την 11αδα. Ο Πορτογάλος φαίνεται πως ετοιμάζει και πάλι εκπλήξεις στο βασικό σχήμα όπως σχεδόν σε όλα τα φετινά ματς του Ολυμπιακού.

Με την χρησιμοποίηση του Αγκιμπού Καμαρά, που πάει για το 8ο σερί ματς βασικός, να είναι αυτή που θα κρίνει και τους υπόλοιπους. Στην άμυνα οι Βατσλίκ, Σισέ, Σωκράτης, Ρέαμπτσιουκ δύσκολα θα αλλάξουν, δεξιά παίζεται με Μπα, Ανδρούτσο ή Λαλά. Στον άξονα Εμβιλά και Μαντί Καμαρά δείχνουν σίγουροι.

Αν ο Αγκιμπού «κλειδώσει» ως τρίτος σε ρόλο… Πόλης τότε Μασούρας, Ονιεκούρου και Λόπες που δοκιμάστηκε στη χθεσινή προπόνηση θα παίξουν για τις άλλες δύο θέσεις. Αν μπει και τρίτο «καθαρό» χαφ, Κούντε ή Μπουχαλάκης τότε ο Αγκιμπού πάει στα άκρα και στην άλλη πλευρά ενας από τους τρεις παραπάνω θα είναι στην 11αδα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί θεωρείται σίγουρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ