Η 11άδα που «έδειξε» ο Μαρτίνς ενόψει Αϊντραχτ…

Η 11άδα που «έδειξε» ο Μαρτίνς ενόψει Αϊντραχτ…

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποφασίσει την 11άδα που θα χρησιμοποιήσει κόντρα στην Αϊντραχτ. Αλλά προσπάθησε να την «κρύψει».

Σε μία από τις «δοκιμές», έβγαλε από τους «βασικούς» και τον Αγκιμπού Καμαρά. Γίνεται; Θεωρητικά, ναι. Πρακτικά, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Διότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα άφηνε τον πλέον βασικό μεσοεπιθετικό του έξω από το πιο σημαντικό παιχνίδι των ομίλων του Europa League. Προς τι λοιπόν, η αναφορά στη συγκεκριμένη δοκιμή; Μα για να αναδειχθεί το… προφανές: Αυτό που ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να κάνει στην τελευταία προπόνηση των Ερυθρόλευκων. Να μπερδέψει τους πάντες. Και τους παίκτες του.

Είναι σαφές ότι ο Μαρτίνς έχει αποφασίσει ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσει κόντρα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Εχει αποφασίσει για όλα. Εχει κάποιες δεύτερες σκέψεις για τον έναν εξτρέμ και τη θέση του σέντερ φορ. Αλλά επί της ουσίας έχει κατασταλάξει στις επιλογές του. Και θα τις ανακοινώσει το μεσημέρι της Πέμπτης. Αλλά όχι νωρίτερα. Για αυτό επέλεξε να μην κάνει διπλό στην προπόνηση της Τετάρτης, παραμονή του αγώνα με τους Γερμανούς. Διότι δεν θέλει να μάθει κανείς το πλάνο του, το οποίο θα υποστηριχθεί από τα πρόσωπα που έχει διαλέξει.

Βεβαίως, ο Πορτογάλος «έδειξε» ήδη τους 7 «σίγουρους» βασικούς, ενώ γνωστοί είναι και οι άλλοι δύο. Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ έχουν «κλειδώσει» στα μετόπισθεν. Όπως έχει «κλειδώσει» και το δίδυμο στα χαφ, με Εμβιλά και Μάντι Καμαρά. Μάλιστα τους συγκεκριμένους 7 τους είχε μαζί σε όλες τις ασκήσεις που έγιναν χθες, χωρίς να αλλάξουν.

Επιθετικά δεν έγιναν σοβαρές δοκιμές. Αλλά και οι άλλοι δύο «φάνηκαν» αμέσως. Ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Γιώργος Μασούρας, άλλωστε, δεν χρειάζεται να… δοκιμαστούν για να είναι στους επιλαχόντες για το αρχικό σχήμα. Είναι σχεδόν δεδομένη η παρουσία τους. Ειδικά σε τέτοια παιχνίδια.

Μένουν, λοιπόν, δύο θέσεις για το αρχικό σχήμα. Η θέση του ενός εξτρέμ και η θέση του σέντερ φορ. Θέσεις που διεκδικούνται από Ονιεκούρου ή Ρόνι Λόπες και Ελ Αραμπί ή Τικίνιο αντίστοιχα. Θέσεις που δεν «φάνηκε» από τα όσα έγιναν στο Ρέντη ποιοι θα τις κερδίσουν. Αλλά που όπως προαναφέραμε, ο Μαρτίνς έχει κατασταλάξει. Και έχει τους λόγους του.

Όπως προκύπτει από το Ρέντη, λοιπόν, οι ο Ονιεκούρου και ο Ελ Αραμπί είναι αυτοί που έχουν το προβάδισμα για το αρχικό σχήμα, έναντι των δύο συμπαικτών τους. Και ο βασικός λόγος έχει να κάνει με τον τρόπο που θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Την τακτική που θα ακολουθήσει. Τον τρόπο που αγωνίζεται ο αντίπαλος. Και κυρίως με μια κομβική λέξη: Transition. Οι δύο Αφρικανοί είναι πολύ πιο ταιριαστοί στο παιχνίδι που αναμένεται να λάβει χώρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Είναι πιο γρήγοροι, πιο κινητικοί από τους Λόπες, Τικίνιο και σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να είναι… ροντέο, με έντονο ρυθμό, η παρουσία τους φαντάζει πιο χρήσιμη στα μάτια του προπονητή. Μένει να δούμε εάν θα πάει με αυτό το πλάνο ή εάν θα επιλέξει να κάνει κάποια έκπληξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ