Ολυμπιακός – Η προφητεία του Βατσλίκ για την κλήρωση του Europa League

Ολυμπιακός – Η προφητεία του Βατσλίκ για την κλήρωση του Europa League

Oι πιθανότητες του Ολυμπιακού να βρεθεί Φλεβάρη στην Ισπανία...

Το βράδυ της Πέμπτης στο …. της Αμβέρσας ήταν με διαφορά ο καλύτερος του Ολυμπιακού. Πιθανότατα και ο κορυφαίος της αναμέτρησης σε αυτή την τελευταία αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας, στον όμιλο D του Europa League.

Στη νύχτα που επιβεβαίωσε τη 2η θέση, την πρόκριση στα playoffs με θέα στους «16» και το… βουνό που οι Ερυθρόλευκοι θα κληθούν να περάσουν τον Φλεβάρη. «Θα ήθελα να παίξω ξανά στη Σεβίλλη και νομίζω ότι θα τους βρούμε μπροστά μας» προέβλεψε ο –περί ου ο λόγος- Τόμας Βατσλίκ και έστω και αν το «μοντέλο» του δεν το λες ακριβώς… μαθηματικό, μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί ως και προφητικό.

«Μίλησα με τη σύζυγό μου, λατρεύει το γήπεδο και τον κόσμο στη Σεβίλλη, θα ήταν ωραίο να επιστρέψω, να δω τους ανθρώπους της και να πω αντίο στον κόσμο μπροστά σε γεμάτο γήπεδο. Πριν ήταν άδειο (σ.σ λόγω του κορονοϊού)» εξήγησε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού που πέρασε στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ μια τριετία (2018-2021) πριν το καλοκαίρι αλλάξει Ερυθρόλευκα. Ακριβώς 94 συμμετοχές και μεταξύ άλλων νικητής του Europa League (2020, με συμπαίκτη τον Ρόνι Λόπες) με τους 6 φορές τροπαιούχους της διοργάνωσης –τα τελευταία 15 χρόνια- που θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει το όνομα τους.

Το 45,2%

Λόγοι προσωπικοί λοιπόν. Αλλά με έναν τρόπο και εντός του πλαισίου των ισχυρών πιθανοτήτων. Διότι στην αυριανή κλήρωση (14:00) των playoffs οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να κλείσουν ξενοδοχείο για Ισπανία ή Ιταλία στα μέσα του Φλεβάρη. Σεβίλλη ή Μπαρτσελόνα κατά 30,92%. Αταλάντα κατά 14,3%. Μπορεί οι υποψήφιοι αντίπαλοι συνολικά να είναι οκτώ (μαζί με Ντόρτμουντ, Λειψία, Πόρτο, Ζενίτ και Σερίφ Τιρασπόλ) αλλά η τρόικα που περιγράψαμε συγκεντρώνει το 45,2% των πιθανοτήτων για να αποτελέσει την απάντηση στην ερώτηση «ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού».

Η εξήγηση

Γιατί ισχύει αυτό; Διότι μαζί με τον πρωταθλητή Ελλάδας ως δεύτεροι από τους ομίλους του Europa League μπαίνουν η Μπέτις, η Ρεάλ Σοσιεδάδ η Νάπολι και η Λάτσιο. Στα playoffs υπάρχει περιορισμός, ότι δεν μπορούν να κληρωθούν ως αντίπαλοι ομάδες από την ίδια χώρα. Άρα λοιπόν σχηματίζεται ένα στενότερο πεδίο από εκείνο που κυκλοφορεί από το βράδυ της Πέμπτης. Μεταξύ μας πάντως αν είναι Μπαρτσελόνα ή Ντόρτμουντ, αν είναι Σεβίλλη ή Πόρτο, αν είναι Αταλάντα ή Λειψία λίγη σημασία έχει. Ακόμη και οι τρεις φορές στη σειρά πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ κρατά τον πήχη πολύ ψηλά.

Η… εύκολη Σέριφ

Η μοναδική ομάδα που θεωρητικά λες ότι μπορεί να βάλει τον Ολυμπιακό ως «φαβορί» με θέα στους «16» είναι η Σερίφ Τιρασπόλ του Γιώργου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Κολοβού. Ξαναλέμε όμως: Θεωρητικά. Διότι η Σέριφ φέτος κάνει απίθανα πράγματα στην Ευρώπη. Έφτασε στους ομίλους του Champions League ξεκινώντας από τον 1ο προκριματικό και αποκλείοντας στα νοκ άουτ τον Ερυθρό Αστέρα (πέρασε απευθείας στους «16» του Europa League) και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (είναι και εκείνη στη κλήρωση της Δευτέρας, ως 2η). Νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Μπερναμπέου». Συγκέντρωσε 7 βαθμούς σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Απέκλεισε επί της ουσίας τη Σαχτάρ! Αν τα είχε κάνει αυτά ελληνική ομάδα, και όχι κάποια από το κρατίδιο της Υπερδνειστερίας…

Η ατάκα του Μαρτίνς

«Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να δουλέψουμε πολύ, αν θέλουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση» είπε από την πλευρά του ο Πέδρο Μαρτίνς που οδήγησε τον Ολυμπιακό στους «16» τις δύο προηγούμενες σεζόν με μεγάλες προκρίσεις επί της Άρσεναλ και της Αιντχόφεν. Αν θα τριτώσει το καλό; Θα το μάθουμε τον Φλεβάρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ