Πολλά προβλήματα στην Αταλάντα – Πώς θα παίξει ο Γκασπερίνι με τον Ολυμπιακό

Πολλά προβλήματα στην Αταλάντα – Πώς θα παίξει ο Γκασπερίνι με τον Ολυμπιακό

Η Αταλάντα έχει πολλά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού, περνάει από μίνι αγωνιστική κρίση και έχει... ξεμείνει μόλις με έναν καθαρό επιθετικό.

Ο Ολυμπιακός δίνει το βράδυ της Πέμπτης (17/2, 22:00) ένα πολύ μεγάλο ματς στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα με στόχο την πρόκριση στους «16» του Europa League. Στο πρώτο ματς των δυο ομάδων στην Ιταλία, οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να κυνηγήσουν την πρόκριση στο Καραϊσκάκη μια βδομάδα αργότερα.

Οι μπεργκαμάσκι είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για την πρόκριση, όμως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, περνάει αγωνιστική κρίση και ταυτόχρονα μετράει πολλές απώλειες με τραυματισμούς. Ο Τζιαν Πέρο Γκασπερίνι έχασε πριν δυο βδομάδες τον Ντουβάν Ζαπάτα, τον βασικό φορ του, ο οποίος μάλιστα δεν αποκλείεται να χάσει όλη τη σεζόν, ενώ και ο Γιόσιπ Ίλισιτς δεν υπολογίζεται και θα είναι εκτός επ’ αόριστον διότι αντιμετωπίζει και πάλι το «τέρας» της κατάθλιψης.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει χάσει τα δυο «υπερόπλα» του στην επίθεση, ενώ εκτός μάχης τέθηκε την περασμένη βδομάδα και ο Αλεξέι Μίραντσουκ που αποτελούσε μια εναλλακτική στη γραμμή κρούσης. Αυτό σημαίνει ότι ο Γκασπερίνι έχει… ξεμείνει με μοναδικό καθαρό φορ τον Μουριέλ και η Αταλάντα «βγάζει» μάτι ότι έχει επιθετικό πρόβλημα. Οι «μπεργκαμάσκι» σαν να μην έφταναν όλα αυτά είδαν και τον Παλομίνο να τίθεται νοκ-άουτ. Ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής που μπορεί να κάνει τα πάντα τόσο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση.

Από όλους τους παραπάνω κανείς δεν θα προλάβει να αγωνιστεί στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ Παλομίνο και Μίραντσουκ θα κάνουν αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμοι στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Με τις πιθανότητες όμως να μην είναι με το μέρος τους. Ο Γκασπερίνι εκτός όλων των αγωνιστικών προβλημάτων που έχει να λύσει, καλείται να βελτιώσει και την ψυχολογία των παικτών του πριν το ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τη Φιορεντίνα, οι συνεχείς γκέλες στη Serie A και ο τρόπος που έχασε τους τρεις βαθμούς στο εντός έδρας ματς με τη Γιουβέντους (1-1 με γκολ του Ντανίλο στο 94′) έχουν φέρει εσωστρέφεια στην ομάδα, με τον Ιταλό τεχνικό όμως να είναι μετρ στο να διορθώνει ανάλογες καταστάσεις. Η Αταλάντα όπως έχουν έρθει τα πράγματα έχει «κυκλώσει» το αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους, αφού εκτός από την πρόκριση που έχει ανάγκη και μια ψυχολογική ανάταση μετά τις ατυχίες και τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα, ο Γκασπερίνι δεν έχει και πολλές επιλογές και όλα δείχνουν ότι η ενδεκάδα θα είναι η ίδια με το ματς της Κυριακής κόντρα στη Γιουβέντους για τη Serie A.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός θα επιλέξει τον κλασικό σχηματισμό της Αταλάντα, δηλαδή το 3-4-1-2, με τον Μούσο κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στην άμυνα τους Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, στις δυο πτέρυγες τους Χάτεμπερ και Ζαπακόστα, με τον Μέιλε να έχει πιθανότητες αντί του Ιταλού μπακ-χαφ. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται δεδομένα οι Φρόλιερ και Ντε Ρουν, με τον Κουπμάινερς σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, ενώ στη γραμμή κρούσης θα είναι οι Μουριέλ και Μποκά.

Ο Μαλινόφσκι που σκόραρε στο ματς με τη Γηραιά Κυρία με απίθανο φάουλ είναι ίσως μαζί με τον Μέιλε οι δυο ποδοσφαιριστές που μπορεί να διεκδικήσουν θέση στο αρχικό σχήμα, με τον Γκασπερίνι όμως να δείχνει να προτιμάει τον Κουπμάινερς στα τελευταία παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ