Τι έκανε ο Μαρτίνς μετά από 1,5 χρόνο και πώς θέλει να «εκπλήξει» ο Ολυμπιακός την Αταλάντα

Το meeting που είχε επαναληφθεί στο Μάντσεστερ και ο Μαρτίνς, που πιστεύει ότι έχει βρει τον τρόπο να «μπλοκάρει» την Αταλάντα.

3 Νοεμβρίου 2021. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας. Σε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων, απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας και πλουσιότερη ομάδα του πλανήτη. Ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει κάτι που δεν συνηθίζει. Από την προηγούμενη ημέρα, ανακοινώνει πως το μεσημέρι του αγώνα θα υπάρξει meeting με τους ποδοσφαιριστές. Όχι το κλασικό. Εξτρα. Πριν από το φαγητό.

Σε εκείνη τη συνάντηση προπονητή – παικτών, ο Μαρτίνς είχε συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές του για το παιχνίδι που ακολουθούσε. Από τον τρόπο που πίστευαν ότι έπρεπε να παίξει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Σίτι, έως το τι πίστευαν οι ίδιοι ότι έπρεπε να κάνουν οι Πειραιώτες, για να μπορέσουν να κάνουν κάτι μεγάλο μέσα στο «Ettihad Stadium». Τον λόγο είχαν πάρει κυρίως οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές, όπως οι Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά και Χολέμπας, ενώ ειδική ανάλυση για τον τρόπο που παίζει ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε κάνει ο Ραφίνια, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά τον πρώην προπονητή του, τη φιλοσοφία του, τα μυστικά, τις ιδιαιτερότητές.

Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το παιχνίδι δέχθηκε ένα γρήγορο γκολ μόλις στο 12’. Είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων χρόνων στην Ευρώπη. Προκαλώντας τεράστια προβλήματα στη Σίτι, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες (σ.σ. ειδικά ο Βαλμπουενά, έχασε τετ α τετ σε… άδειο τέρμα) και παίζοντας ποδόσφαιρο πολύ υψηλών προδιαγραφών. Μπορεί να ηττήθηκε στο φινάλε του αγώνα με 3-0, αλλά η εικόνα ήταν εντυπωσιακά καλή.

17 Φεβρουαρίου 2022. Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το παιχνίδι στο Μάντσεστερ ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε για ακόμη μία φορά να κάνει meeting με τους ποδοσφαιριστές του, πριν το προγραμματισμένο (σ.σ. 2,5 ώρες πριν τον αγώνα). Ο Μαρτίνς ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές από την Τετάρτη το βράδυ, ότι σήμερα, στις 13:30, είχαν συνάντηση σε αίθουσα του ξενοδοχείου που διαμένει η αποστολή, για να συζητήσουν για το παιχνίδι με την Αταλάντα.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε μισή ώρα πριν το μεσημεριανό γεύμα της ομάδας, αλλά διήρκεσε περισσότερο, με τον Μαρτίνς να επιλέγει να μιλήσεις στους ποδοσφαιριστές του για την αναμέτρηση με τους Ιταλούς. Ο Πορτογάλος συζήτησε με τους παίκτες του, αλλά κυρίως έδωσε οδηγίες για επί μέρους κομμάτια του παιχνιδιού της ομάδας του Γκασπερίνι και πώς ο Ολυμπιακός θα τα αντιμετωπίσει. Μάλιστα, επέμεινε πάρα πολύ στο γεγονός ότι η Αταλάντα παίζει καθαρά man to man, σε κάθε φάση του παιχνιδιού. Με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην έχουν ξεκάθαρες θέσεις οι παίκτες της. Κάτι που καθιστά αναγκαίο για τον Ολυμπιακό να ακολουθήσει εν μέρει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

Με λίγα λόγια, ο Μαρτίνς «χρέωσε» μαρκαρίσματα στους ποδοσφαιριστές του. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη εάν δούμε τον Ολυμπιακό να ακολουθεί το παιχνίδι της Αταλάντα, με στόχο να μπλοκάρει τα ατού της, αλλά και να εκπλήξει τον Γκασπερίνι. Με το συμπέρασμα που προκύπτει από τη συνολική συζήτηση, να είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει να πάει με «γεμάτο» κέντρο και προσοχή στην άμυνα. Κάτι, ωστόσο, που θα επιβεβαιωθεί ή όχι στο… επίσημο meeting, 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από