Αταλάντα – Λειψία 0-2: Ο… ταύρος Ενκουνκού «εκτέλεσε» τους Μπεργκαμάσκι!

Αταλάντα – Λειψία 0-2: Ο… ταύρος Ενκουνκού «εκτέλεσε» τους Μπεργκαμάσκι!

Η Λειψία έφυγε με το διπλό από το Μπέργκαμο, νικώντας την Αταλάντα με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Ενκουνκού και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League.

Το ευρωπαϊκό όνειρο της Αταλάντα τελείωσε, ενώ αυτό της Λειψίας συνεχίζεται! Οι Μπεργκαμάσκι πραγματοποίησαν μια ακόμη κακή εντός έδρας εμφάνιση και γνώρισαν την ήττα από τους «ταύρους» (0-2), που είχαν ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ενκουνκού, που σκόραρε δις.

Έτσι η γερμανική ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στην ημιτελική φάση του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της, εκεί όπου θα συναντήσει μια εκ των Μπράγκα και Ρέιντζερς.

Από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, όμως χωρίς να είναι… ροντέο όπως η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση. Οι Ιταλοί είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 17′ με σουτ του Μαλινόφσκι, όμως αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα, ο Λάιμερ έσπασε στον Ενκουνκού και εκείνος πέτυχε το 1-0.

Στην αρχή της επανάληψης οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι, όμως δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και σε μια ακόμα κόντρα ο Ενκουνκού κέρδισε πέναλτι από την ανατροπή του Μούσο, το εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 0-2, χαρίζοντας στην ομάδα του την πρόκριση.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Ντε Ρόουν, Ντεμιράλ (70’ Σκαλβίνι), Παλομίνο, Χάτεμπουρ, Τζαπακόστα, Κοουπμάινερς, Φρόιλερ (88’ Πάσαλιτς), Μαλινόβσκι (58’ Μουριέλ), Μπογκά (70’ Μίραντσουκ), Σαπάτα

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Γκβάρντιολ (80’ Πόουλσεν), Ορμπάν, Σιμακάν, Χένρικς (73’ Κλόστερμαν), Ανχελίνιο, Λάιμερ (73’ Άνταμς), Καμπλ (80’ Χάλστενμπεργκ), Όλμο, Ενκουνκού, Αντρέ Σίλβα (63’ Σομποσλάι)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ