Η τελευταία φορά του Πασχαλάκη και οι 37 ευρωπαϊκές του νύχτες (vids+pics)

Η τελευταία φορά του Πασχαλάκη και οι 37 ευρωπαϊκές του νύχτες (vids+pics)

Ο 33χρονος επιστρέφει στη δράση μετά από 145 ημέρες και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τα χρώματα του Ολυμπιακού και την 38η ευρωπαϊκή του εμφάνιση.

«Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα παίξει στο αυριανό παιχνίδι». Με αυτή την ατάκα ο Μίτσελ προανήγγειλε το ντεμπούτο του 33χρονου τερματοφύλακα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο διεθνής πορτιέρο, ο οποίος ανακοινώθηκε από τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού στις 29 Σεπτεμβρίου, μετά τον τραυματισμό του Τόμας Βατσλίκ, μετράει πλέον αντίστροφα για την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα των πρωταθλητών, αλλά και για το πρώτο του παιχνίδι μετά τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Δυο ματς, μισή (και κάτι) χρονιά…

Ο Πασχαλάκης έχει να αγωνιστεί από τις 21 Μαΐου, όταν έπαιξε ως βασικός στον τελικό του ΟΑΚΑ, στον οποίο επικράτησε ο Παναθηναϊκός με 1-0. Μετά από αυτό το ματς, αποχώρησε από το ρόστερ του Δικεφάλου, του οποίου ήταν μέλος από τον Αύγουστο του 2017, κατακτώντας με τους Ασπρόμαυρους τρία Κύπελλα και ένα πρωτάθλημα.

Συνολικά με την ομάδα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε 179 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη, κρατώντας 75 φορές ανέπαφη την εστία του. Την περσινή σεζόν έπαιξε σε 55 ματς και κράτησε 20 φορές το μηδέν. Η εμφάνιση του στο αυριανό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καραμπάγκ στο Μπακού, θα είναι το 38ο ευρωπαϊκό ματς στην καριέρα του.

Όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει στο παλμαρέ του ήταν με τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά. Το τελευταίο ήταν στις 14 Απριλίου, όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Μαρσέιγ στην Τούμπα, για τα προημιτελικά του Europa Conference League. Σε εκείνο το παιχνίδι ο σύλλογος της συμπρωτεύουσας είχε ηττηθεί με 1-0 από τη γαλλική ομάδα (Παγέτ 34’) και είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πέρσι αγωνίστηκε ως βασικός σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς που έδωσε ο ΠΑΟΚ. Τόσο στα προκριματικά του Europa Conference με Μποέμιανς και Ριέκα, όσο και στη φάση των ομίλων με Λίνκολν, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Κοπεγχάγη. Επίσης έπαιξε και στα έξι νοκ-άουτ που έδωσε η ομάδα της Θεσσαλονίκης με Μίντιλαντ, Γάνδη και Μαρσέιγ. Συνολικά, πέρσι αγωνίστηκε σε 16 ευρωπαϊκά παιχνίδια, κρατώντας 6 φορές ανέπαφη την εστία του.

Αύριο το βράδυ (13/10, 19:45) στο Μπακού, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τα χρώματα του Ολυμπιακού, με τον 33χρονο να παίρνει το… ερυθρόλευκο βάπτισμα του πυρός. Παράλληλα, αυτή θα είναι η 226η συμμετοχή του σε επίπεδο συλλόγων, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να έχει επίσης 3 εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ